Solun

Solun, Grčka

već od 125€

Opis destinacije

Solun je oduvek bio raskrsnica civilizacija, mesto gde se susreću Istok i Zapad, mešavina velikih kultura i religija. Danas je to grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi sa svetski poznatim kulturnim nasleđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Cena paket aranžmana
TERMINSMEŠTAJuslugaFirst minute cenaRedovna cena
15.02.-18.02.
Hotel 3* u
centru grada
ND125€149€
23.03.-26.03.ND125€149€
13.04.-16.04.ND125149
POLAZAK IZ GRADOVA/MESTABEOGRAD, KRAGUJEVAC, NIŠ, AUTOPUT
TRANSFERI
ČAČAK, KRALJEVO, VRNJAČKA B., KRUŠEVAC, TOPOLA, ARANĐELOVACuključeno u cenu
NOVI SAD, POŽEGA, ZAJEČAR19€
UŽICE, VALJEVO25€

PAKET ARANŽMAN OBUHVATA : 
- prevoz autobusom turističke klase: klima-DVD-Mp3 
- smeštaj u izabranom hotelu na bazi 2 noćenja sa  doručkom (buffet) 
- troškove organizacije, vodiča-pratioca grupe

PAKET ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- međunarodno zdravstveno osiguranje 
- lokalne takse, plaćaju se na recepciji hotela (oko  1,5€) 
- ostale nepomenute usluge

FAKULTATIVNI IZLETI: minimum za realizaciju 30 putnika 
- OLIMP (prevoz+vodič)……………………………… 30 €  ∙ 
Hotel Anessis 3* se nalazi u centru Soluna, nedaleko od mnogih znamenitosti grada, Crkve Svetog Dimitrija, Aristotelovog  trga... U ponudi su elegantno uređene sobe. Svakog dana se služi doručak na bazi švedskog stola. Besplatan bežični  internet možete koristiti u celom objektu. Sve klimatizovane sobe poseduju flat-screen TV, sef i frižider. Pored toga sadrže  kupatilo sa tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. 

Hotel Vergina 3* se nalazi na odličnoj lokaciji u centru Soluna, na 200 metara od Nove železničke stanice i na samo par  minuta hoda od glavne trgovačke oblasti. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu. Zajedničke prostorije i sobe uređene su u toplim bojama i uključuju moderan nameštaj. Smeštajne jedinice izlaze na  balkon i sadrže klima-uređaj, TV i frižider. 
Ponuda hotela obuhvata udoban smeštaj i doručak na bazi švedskog stola koji je obogaćen jelima domaće kuhinje. Gosti  mogu da uživaju u lagodnom boravku jer su im na raspolaganju recepcija koja radi non-stop, hotelski restoran i bar. 

l.dan BEOGRAD-KRAGUJEVAC-NIŠ 
Polazak iz Novog Sada u 19:00, Beograda u 20:30 (sa turističkog terminala kod Kuće cveća),  Kragujevca u 21:15 (parking između Roda centra i Hale Jezero), polasci iz KRALJEVA, ČAČKA, TOPOLE,  ARANĐELOVCA, KRUŠEVCA, VRNJAČKE BANJE-transfer, NIŠA 23:45(NIS pumpa). Noćna vožnja sa  pauzama za osveženje. 

2.dan S O L U N  
Dolazak u Solun u jutarnjim satima. Turistički obilazak grada: Bela kula, pozorište, spomenik  Akesandra Velikog... Odlazak u tržni centar Cosmos. Slobodno vreme za kupovinu novogodišnjih  poklona. Posle shoping-a nastavak razgleda grada: Galerijev luk, Rotonda, ulica Egnatia, crkva Svete  Sofije, Aristotelov trg, tursko kupatilo... Smeštaj u hotel. Noćenje.  

3.dan S O L U N 
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Olimp i Katerini. Mitska  planina Olimp, dom dvanaest bogova je i važan nacionalni park, a Mitikas je najviši vrh Grčke  (2917m). Obilazak novog manastira Svetog Dionisia, mesta Litohoro na padini Olimpa i nakon toga  odlazak do Paralije. Živopisnog gradića na obali Olimpske rivijere. Posebnu draž ovom zanimljivom  mestu podno mitske planine Olimp daju i bogate zelene površine, parkovi, fontane… Povratak u  Solun. Noćenje. 

4.dan SOLUN - NIŠ-KRAGUJEVAC-BEOGRAD 
Doručak. U 12h napuštanje hotela. Obilazak Crkve Svetog Dimitrija odlazak na Srpsko Vojničko groblje na Zejtinliku. U 14:00 je polazak za Srbiju. Putovanje sa pauzama za osveženje. Dolazak u kasnim  noćnim satima.

Plaćanje po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

- 30% pri rezervaciji, ostatak 10 dana pre polaska na putovanje- gotovinom ili kreditnim karticama
- 30% pri rezervaciji, a ostatak u mesečnim ratama. Poslednja rata 15 dana pre putovanja.

HKG

Organizator putovanja je turistička agencija Holiday, broj licence OTP 250/2021 kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Holiday. OUP

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama