Rim

Rim, Italija

već od 519€

Opis destinacije

Rim - glavni grad Italije i regije Lacio. Grad fascinatne lepote, pokrivene patinom prošlih vekova. Smešten na reci Tibar, Rim je nastao pre 28 vekova i sa punim pravom nosi epitet Večnog grada. Po legendi, Rim je osnovao, 753. godine pre nove ere, Romul nakon što je ubio svoga brata Rema. Dvojicu braće othranila je vučica, koja je i danas simbol grada. Nekada je bio administrativni centar moćne Rimske Imperije. Jedan od najpoznatijih simbola Rima je Koloseum, najveći amfiteatar ikada sagrađen u Rimskom Carstvu. Rim je poznat i po veličantvenim trgovima-Piazza Navona, Piazza di Spagna, Campo de' Fiori, Piazza Venezia, Piazza Farnese i Piazza della Minerva. Najizrazitiji predstavnik barokne umetnosti je slavna Fontana di Trevi, delo italijanskog arhitekte Nikole Salvija. Rim se prostire na sedam brežuljaka- Kapitol, Palatin, Aventin, Celij, Eskvilin, Viminal, Kvirinal.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Avionom
TERMIN/USLUGA24.08.
27.08.
07.09.
10.09.
21.09.
24.09.
12.10.
15.10.
26.10.
29.10.
09.11.
12.11.
10.11.
13.11.
23.11.
26.11.
14.12.
17.12.
BROJ NOĆENJA333333333
LET DOSTUPANXXX
STANDARD - BB
PAKT ARANZMAN PO OSOBI459539549499539549539519469
PAKT ARANZMAN TRECA OSOBA449529539489529539529509459
I DETE 0-2 GOD.393939393939393939
I DETE 2-6 GOD. (ZAJEDNICKI LEZAJ)449499509469509509499489449
I DETE 6-12 GOD.449509519479519519509499459
PAKT ARANZMAN JEDNOKREVETNA SOBA649689699669699699679689629

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
- avionski prevoz na relaciji Beograd – Rim – Beograd kompanijom Air Serbia sa dozvoljenih maksimalnih 23 kg prtljaga (1 kofer) i 8kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja.
- aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju ( 75 evra, podložne su promeni)
- autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom sa panoramskim razgledanjem grada na srpskom jeziku 
- troškove organizacije i vođenja aranžmana 
-* usluge licenciranog vodič
- Smeštaj u hotelu 3*, u užem gradskom području Rima, u dvokrevetnim sobama, na bazi 3 ili 4  noćenja sa kontinentalnim doručkom. (Tačno ime hotela u kojem će putnici biti smešteni će biti poznat najkasnije 3 dana pre polaska na putovanje).

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- međunarodno zdravstveno osiguranje 
- ulaznice i fakultativne izlete 
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi – plaća se na recepciji hotela
FAKULTATIVNI IZLETI (MINIMUM 14 PRIJAVLJENIH)
- Vatikan (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) – 50 € odrasli/40 € deca – odlazak metroom, karta uključena u cenu, povratak individualni 
- “Koloseum i Forum” (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) – 50 € odrasli/45 € deca 
- Tivoli (sa ulaznicom) – 55 € odrasli /45 € deca
- Pešačko razgledanje grada – 25 € odrasli / 10 € deca
- Rim noću – 30 € odrasli / 20 € deca
NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Realizacija fakultativnih izleta biće uslovljena
- trenutnom epidemiološkom situacijom i merama koje budu važile u trenutku putovanja. Cena se uglavnom sastoji od troškova
- rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po
- lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera
- Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
Hotel Lazio 3* https://www.raelihotels.it/en/hotel-lazio/index


Hotel je deo lanca Raeli, u blizini Termini stanice.Hotel ima recepciju i salu za doručak. Objekat nudi klasično uređene smeštajne jedinice , svaka sa kupatilomi , flat-screen TV. Doručak je kontinentalni - samoposluživanje.

 Hotel Centar 1,2,3  3* https://www.centerhotelrome.com/
Hotel se sastoji iz tri zgrade koje su u neposrednoj blizini. Od Termini stanice udaljene su oko 800 m .Raspolaže recepcijom i salom za doručak.Sobe su sa kupatilom (T/WC), TV . Doručak je kontinentalni - samoposluživanje.

Osimar 3*http://www.osimarhotel.com/
Hotel je povezan je gradskim prevozom sa centrom grada. Raspolaže recepcijom i restoranom. Sobe su sa kupatilom (T/WC), TV . Doručak je kontinentalni - samoposluživanje.

B&B Hotel Roma Pietralata 3* https://www.hotel-bb.com/it/hotel/roma-pietralata
Hotel je deo lanca B&B povezan je gradskim prevozom sa centrom grada, metro stanica je prekoputa hotela. Raspolaže recepcijom i restoranom. Sobe su sa kupatilom (T/WC), TV . Doručak je kontinentalni - samoposluživanje.
Ih Hotels Roma Z3 4*https://www.ih-hotels.com/it/i-nostri-aberghi/roma/ih-hotels-roma-z3.html?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=gmb
Hotel je moderno uredjen,povezan gradskim prevozom sa gradom. Raspolaže recepcijom i restoranom. Sobe su lepo uredjene i  standardno opremljene kupatilom (T/WC), TV . Doručak je kontinentalni - samoposluživanje.

Hotel Regio 3* https://www.raelihotels.it/en/hotel-regio/
Hotel je deo lanca Raeli i nalazi se na par min šetnje od Termini stanice. Raspolaže recepcijom i restoranom. Sobe su standardno opremljene kupatilom (T/WC), TV . Doručak je kontinentalni - samoposluživanje.

Hotel Noto 3* https://www.notohotelroma.it/
Hotel Noto se nalazi na 400 metara od Železničke stanice Termini u Rimu. Objekat pripada lancu hotela Raeli i nudi klasično uređene smeštajne jedinice , svaka sa kupatilomi fenom za kosu , flat-screen TV, sef i frižider. Španske stepenice se nalaze na 2 stanice vožnje metroom od hotela.Doručak je kontinentalni - samoposluživanje.

Floridia hotel 3* https://www.floridiahotelroma.it/
Floridia hotel 3* nalazi se u renoviranoj zgradi iz XIX veka. Hotel je  iz poznatog lanca Raeli, nalazi se na 5 min lagane šetnje od Termini stanice. Sadrži recepciju, restoran, bar, bežični internet. Sobe su standardno opremljene kupatilo (T/WC), klima, TV . Doručak je kontinentalni - samoposluživanje.

Siracusa hotel 3* http://raelihotels.it/en/raeli-hotels/hotel-siracusa ZA TERMIN 10.08.-13.08.2023
Centralno lociran hotel iz poznatog lanca Raeli, nalazi se u neposrednoj blizini Termini stanice od trga Republike je udaljen oko 10 minuta hoda. Sadrži recepciju, restoran, bar, bežični internet. Sobe su standardno opremljene kupatilo (T/WC), klima, TV i sef. Doručak je kontinentalni - samoposluživanje

HOTEL MILO 3* http://www.hotelmilo.com/accommodation/                 
Nalazi se na par minuta hoda od stanice Termini. Hotel  raspolaze recepcijom, salom za dorucak , wi-fi je dostupan na recepciji.  Sobe su prostrane i svaka  je sa kupatilom tuš/WC , sat TV i mini barom. Doručak – kontinentalni, sladak, švedski sto

DEPADANS HOTELA GALILEO 3*  https://www.booking.com/hotel/it/alex.hr.html#map_closed 
Depadans hotela Galileo  se nalazi u blizini centra grada, na oko 10 minuta hoda od stanice Termini, na liniji gradskog prevoza  koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim znamenitostima Rima. Metro stanica Castro Pretoria je na 250 m udaljenosti. Ishrana je u  restoranu u glavnoj zgradi hotela Galileo koji se nalazi odmah pored depadansa. Recepcija se nalazi u zgradi hotela Galileo 3* . Bezični internet je dostupan u čitavom hotelu.Svaka soba ima tuš/WC, TV, klimu.
Doručak – kontinentalni švedski sto.

CASA SAN JUAN DE AVILA –no category –u rangu 3*  https://www.casasanjuandeavila.org/
Casa San Juan De Avile – u rangu boljih hotela 3*, nije zvanično kategorisan.
Nalazi se na odličnoj lokaciji ,na oko 3 km od Vatikana i na  700 m metro stanice Cornelia.  Raspolaže recepcijom , salom za doručak , bazenom i barom.
Lepo uređenih soba ima 96 . Svaka je sa kupatilom (tuš/WC ) ,toaletnim priborom i fenom, FLAT TV i klima uređajem. Doručak – kontinentalni švedski sto.
Program putovanja br 1 za polazak: 4 dana /  3 noćenja 13.04-16.04.2023:
1.dan BEOGRAD-RIM-RAZGLEDANJE GRADA
Individualni dolazak na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona, najkasnije u 03h45 časova. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Rim u 06h45 časova (let JU530). Dolazak u Rim, aerodrom Leonardo da Vincci-Fiumicino, u 08h20 časova-lokalno vreme. Pasoške i carinske formalnosti. Okupljanje sa vodičem u holu za međunarodne dolaske. Polazak na panoramsko razgledanje Rima, na srpskom jeziku. Transfer do hotela u Rimu. Smeštaj u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

2. i 3. dan RIM
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: crkva Svetog Petra i Vatikanski muzeji. Najmanje i verovatno najuticajnije države na svetu, sedište poglavara Rimokatoličke crkve. U okviru obilaska se mogu videti zbirke antičkih statua, geografskih mapa iz 16. veka, sale sa tapiserijama i na kraju obilazak najveće crkve na svetu, crkve Svetog Petra. Potom  Koloseum, Forum Romanum, u okviru kog se obilaze najnačajniji lokaliteti starog Rima poput moćnog Koloseuma, očuvanog svedoka najvećih igara u tadašnje vreme - borbe gladijatora, breg Palatino gde je po legendi vučica odgajila mitske osnivače grada Romula i Rema i foruma centra političkog, društvenog i komercijalnog života starih rimljana. Zatim Tivoli i poseta fontanama kompleksa „Villa D' Este". U vili je živeo kardinal Hipolit II D' Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Noćenja.

4. dan RIM-BEOGRAD.
Napuštanje soba. Transfer na aerodrom Leonardo da Vinci-Fiumicino i dolazak dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let (čekiranje) i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 21h00 časova-lokalno vreme (let JU535). Dolazak u Beograd u 22h35 časova. Po dolasku u Beograd, pasoške formalnosti, preuzimanje prtljaga i carinska kontrola.  Završetak programa.

Program putovanja br 1 za polazak: 4 dana /  3 noćenja 30.04.-03.05.2023:
1.dan BEOGRAD-RIM-RAZGLEDANJE GRADA
Individualni dolazak na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona, najkasnije 2 i po sata pred let. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Rim u 12h20 časova (let JU532). Dolazak u Rim, aerodrom Leonardo da Vincci-Fiumicino, u 13h55 časova-lokalno vreme. Pasoške i carinske formalnosti. Okupljanje sa vodičem u holu za međunarodne dolaske. Polazak na panoramsko razgledanje Rima, na srpskom jeziku. Transfer do hotela u Rimu. Smeštaj u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

2. i 3. dan RIM
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: crkva Svetog Petra i Vatikanski muzeji. Najmanje i verovatno najuticajnije države na svetu, sedište poglavara Rimokatoličke crkve. U okviru obilaska se mogu videti zbirke antičkih statua, geografskih mapa iz 16. veka, sale sa tapiserijama i na kraju obilazak najveće crkve na svetu, crkve Svetog Petra. Potom  Koloseum, Forum Romanum, u okviru kog se obilaze najnačajniji lokaliteti starog Rima poput moćnog Koloseuma, očuvanog svedoka najvećih igara u tadašnje vreme - borbe gladijatora, breg Palatino gde je po legendi vučica odgajila mitske osnivače grada Romula i Rema i foruma centra političkog, društvenog i komercijalnog života starih rimljana. Zatim Tivoli i poseta fontanama kompleksa „Villa D' Este". U vili je živeo kardinal Hipolit II D' Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Noćenja.

4. dan RIM-BEOGRAD.
Napuštanje soba. Transfer na aerodrom Leonardo da Vinci-Fiumicino i dolazak dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let (čekiranje) i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 21h00 časova-lokalno vreme (let JU535). Dolazak u Beograd u 22h35 časova. Po dolasku u Beograd, pasoške formalnosti, preuzimanje prtljaga i carinska kontrola.  Završetak programa.

Program putovanja br 1 za polazak: 5 dana /  4 noćenja 29.04.-03.05.2023:
1.dan BEOGRAD-RIM-RAZGLEDANJE GRADA
Individualni dolazak na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona, najkasnije u 03h45 časova. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Rim u 06h45 časova (let JU530). Dolazak u Rim, aerodrom Leonardo da Vincci-Fiumicino, u 08h20 časova-lokalno vreme. Pasoške i carinske formalnosti. Okupljanje sa vodičem u holu za međunarodne dolaske. Polazak na panoramsko razgledanje Rima, na srpskom jeziku. Transfer do hotela u Rimu. Smeštaj u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

2. - 4. dan RIM
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: crkva Svetog Petra i Vatikanski muzeji. Najmanje i verovatno najuticajnije države na svetu, sedište poglavara Rimokatoličke crkve. U okviru obilaska se mogu videti zbirke antičkih statua, geografskih mapa iz 16. veka, sale sa tapiserijama i na kraju obilazak najveće crkve na svetu, crkve Svetog Petra. Potom  Koloseum, Forum Romanum, u okviru kog se obilaze najnačajniji lokaliteti starog Rima poput moćnog Koloseuma, očuvanog svedoka najvećih igara u tadašnje vreme - borbe gladijatora, breg Palatino gde je po legendi vučica odgajila mitske osnivače grada Romula i Rema i foruma centra političkog, društvenog i komercijalnog života starih rimljana. Zatim Tivoli i poseta fontanama kompleksa „Villa D' Este". U vili je živeo kardinal Hipolit II D' Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Noćenja.

5. dan RIM-BEOGRAD.
Napuštanje soba. Transfer na aerodrom Leonardo da Vinci-Fiumicino i dolazak dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let (čekiranje) i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 21h00 časova-lokalno vreme (let JU535). Dolazak u Beograd u 22h35 časova. Po dolasku u Beograd, pasoške formalnosti, preuzimanje prtljaga i carinska kontrola.  Završetak programa.
– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

TLL

Organizator putovanja je turistička agencija Travelland, broj licence OTP 123/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Travelland. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas