Putevima Junaka Serbskih

više destinacije, Grčka i Albanija

već od 29000RSD

Opis destinacije

„Niko ne zna šta su muke teške, dok ne prođe Albaniju peške!“ Te reči odzvanjaju i podsećaju na herojski poduhvat koji je izvela srpska vojska tokom povlačenja preko Albanije ka spasonosnom Krfu. Ovo je specijalno skrojeno putovanje koje delom prati put srpske vojske. Toliko već poznato, a opet nikada ispričano! Toliko znano, a neznano! I nikada nije suvišno podsećanje na sopstvenu istoriju, i stradanja sopstvenog naroda… Previše kontraverzi i zaludnih teorija, ali nikada previše zaključaka koji su jednoglasni! Srpska vojska i narod srpski preživeli su strahote, spasili se, vozdigli iz pepela i pobedili zlo! Na ovom putešestviju slušaćemo stare srpske pesme i tumačiti njihove reči… Očima ćemo pratiti te vidike koje gledahu naši preci ispunjeni beskrajnim nadanjima… Jedna epizoda koja nikada neće prestati da bude velika! Srca ćemo ispuniti ponosom, a sasvim sigurno biće i suza! Ne može drugačije! Očekujemo Vas!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
7 DANA AUTOBUSOM / 4 NOĆENjA
17. - 23. ОКТОБАР 2022.
SKADAR – ŠENĐIN – DRAČ – VALONA – KRF - SOLUN

CENA PUTOVANjA
29.000 dinara

CENA ARANŽMANA UKLjUČUJE:
- Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji (kompletna oprema, audio/video oprema, klima…)
- Transfer feribotom na relacijiIgumenica-Krf-Igumenica
- 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Draču (švedski sto-samoposluživanje )
- 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2/3* na Krfu (švedski sto-samoposluživanje )
- 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Solunu (švedski sto-samoposluživanje )

Smeštaj u 1/2 i 1/2 + 1 sobe sa kupatilom ( 1/2 sobe sastoje se od 2 singl ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe se sastoje od 2 zasebna ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelje na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl; što može bitnije ugroziti konfor treće osobe!)
- Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
- Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE UKLjUČUJE:
- Sve druge nepomenute usluge
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte (tvrđava Rozafa u Skadru –2 € / Transfer brodićem na ostrvo Vido – 10 €  – plaćanje na licu mesta)
- Obavezno međunarodno putno/zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 700 dinara)
- MOGUĆNOST DOPLATE ZA 2 VEČERE (DRAČ+SOLUN) U UKUPNOM IZNOSU OD 4.000 dinara - PLAĆANjE U AGENCIJI PRE POLASKA NA PUTOVANjE! Topla preporuka je da doplatite ove večere – radi se o vansezoni, u Draču oko hotela ništa neće raditi, a u Solunu je zgodno jer stižemo oko 20 časova u hotel, te je znatno komfornije večerati u hotelu nego tragati za otvorenim restoranom u okolini hotela.
- Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 10.000 dinara
- Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 12.000 dinara
- Gradske turističke takse u hotelimau Albaniji i Grčkoj u ukupnom iznosu od 6 € po osobi – plaćaju se isključivo na licu mesta!
HOTEL „IBIZA“ 3***, Drač (https://harmoniahotelsgroup.com/ibiza-hotel/) ili sličan

Hotel se nalazi u novom delu Drača – letovalištu, oko 13 km od starog, istorijskog centra grada. Pripada najvećoj hotelskoj grupaciji u Draču „Harmonia Hotels“. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, privatnu plažu, letnju terasu, … Smeštaj je u sobama „standard“ kategorije. Sobe su komforne, dvokrevetne ili dvokrevetne + pomoćni treći ležaj. Sve sobe poseduju kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Sobe poseduju televizor, klima uređaj. Budući da je hotel depadans hotela „Albanian Star“, svi sadržaji tog hotela su na raspolaganju gostima.

HOTEL „HELLINIS“ 3***, Krf - Kanoni (http://hellinis.cnichotels.com/) ili sličan

Hotel se nalazi u predgrađu grada Krfa Kanoni, nedaleko od međunarodnog aerodroma, i na oko 4 km od starog grada Krfa i prekoputa jedne od atrakcija Krfa, Pontikonisi (Mišije ostrvo). Hotel poseduje bazen na otvorenom, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), info pult, aperitiv bar, salon za posluženje doručka, restoran, WiFi konekciju,… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tušem, WiFi konekciju, TV, klima uređaj, telefon.

HOTEL „ABC“ 3***, Solun (www.hotelabc.gr) ili sličan

Hotel se nalazi u samom centru Soluna, gotovo na Ignjaciji, u neposrednoj blizini Bele kule, crkve Sv. Sofije... Od Aristotelovog trga hotel je udaljen oko 1,2 km. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, info-pult, aperitiv bar, restoran, WiFi. Sve sobe su sa kupatilom, telefonom, centralno grejanje… Hotel je pristojan, ali skroman sa „budžet“ uslugom!
1. Dan putovanja (Ponedeljak 17. oktobar)    Polazak autobusa iz Novog Sada u 18.30 časova (Žel.stanica/lokomotiva). Potom sledi polazak iz Beograda u 20 časova (Sava centar ili Muzej 25.maj). Sledi noćna vožnja preko Čačka, Požege, Užica, Zlatibora, Prijepolja i dalje preko Crne Gore ka Skadru… Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. Dan putovanja (Utorak 18. oktobar)     Očekivano vreme dolaska u grad SKADAR na Bojani oko 9 časova izjutra. Po dolasku prvo sledi jednočasovna pauza u centru grada za osveženje i šetnju lepom pešačkom zonom Idromeno… U Skadar se slila gotovo sva vojska Srpska, i ovde je formiran ratni štab srpske Vlade. U dogovoreno vreme, odlazak do najvećeg znamenja Skadra, čuvene tvrđave Rozafa. Obilazak tvrđave uz upoznavanje sa istorijatom njene izgradnje i narodnim predanjima koja govore o zidanju Skadra na Bojani od strane braće Mrnjavčević (napomena: do tvrđave vodi uspon dug oko 300m!). Nastavak putovanja do luke ŠENĐIN, odnosno Sveti Jovan Medovski. Vojska po naredbi Vrhovnog štaba, odlazi iz Skadra i dolazi u ovu luku iz koje su trebale da krenu savezničke lađe sa evakuacijom, no brodovi nikada nisu stigli, a srpska vojska je morala da krene dalje ka Draču i Valoni… Nakon jednočasovnoh boravka u luci uz priče o golgoti, nastavićemo put dalje ka Draču. Dolazak u DRAČ u popodnevnim časovima. Odmah po dolasku, sledi odlazak do centra grada i kraći obilazak: Pravoslavna crkva, luka iz koje su krenule savezničke lađe ka Krfu, Venecijanska kula, ostaci Rimskog teatra… Odlazak u hotel, smeštaj u kasnim popodnevnim satima. Odmor. Opciona večera. Noćenje.

3. Dan putovanja (Sreda 19. oktobar)     Doručak i napuštanje hotela do 8 časova. Nastavak putovanja do luke VALONA iz koje je izvršena evakuacija najvećeg dela srpske vojske. Boravak u Valoni oko 1,5 sata i nastavak putovanja ka Grčkoj i luci Igumenica. Po dolasku u IGUMENICU sledi ukrcavanje na feribot u 20.30h i plovidba ka ostrvu KRF. Po iskrcavanju oko 21.30h, sledi odlazak u hotel u gradu Krfu ili njegovoj okolini.  Smeštaj oko 22.30h. Noćenje.

4. Dan putovanja (Četvrtak 20. oktobar) Doručak. Polazak u celodnevno razgledanje lokaliteta vezanih za boravak srpske vojske na ostrvu Krf. Odlazak do centra grada Krfa gde sledi šetnja uz obilazak: Liston – jedan od najvećih trgova na Balkanu, hotel „Bella Venezia“ u kojem je zasedala srpska Vlada… Priča o jednoj divnoj pesmi... Sledi poseta Srpskoj kući koja čuva od zaborava uspomene na boravak srpskih vojnika i srpske Vlade na ovom grčkom ostrvu. Iz luke grada uputićemo se brodićem ka ostrvu VIDO i Mauzoleju srpskih vojnika u kojem se nalazi preko 3000 grobnica. Osvrnućemo se, nezaobilazno, i na „Plavu grobnicu“ u kojoj počiva preko 5000 srpskih duša… Sledi povratak u grad Krf. Slobodno vreme do 20 časova. Povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan putovanja (Petak 21. oktobar)   Doručak. Odjava iz hotela do 9 časova. Odlazak do malenog seoca KATO KOROKIANA u kojem se nalazi spomen obeležje Gvozdenom puku, jednom od najslavnijih odreda srpske vojske. Potom sledi odlazak do atara seoca AGIOS MATEOS u kojem se nalazi spomenik Drinskoj diviziji i vojničko groblje. Odlazak u luku Lefkimi i ukrcaj na feribot i povratak u luku Igumenica. Nastavak putovanja ka Solunu… Dolazak u SOLUN u večernjim satima, oko 20 časova. Smeštaj u hotel. Opciona večera. Noćenje.

6. Dan putovanja (Subota 22. oktobar)   Doručak. Odjava iz hotela do 9 časova. Odlazak na srpsko vojničko groblje Zejtinlik i obilazak uz priču našeg domaćina; dao Bog da nam poživi. Nakon obilaska Zejtinlika, sledi panoramski obilazak Soluna sa razgledanjem iz autobusa: crkva Sv. Dimitrija, Rotonda, Bela kula, Ignjacija… Slobodno vreme.  Polazak ka Srbiji u 17 časova. Putovanje preko Severne Makedonije, i dalje linijom preko Niša ka Beogradu i Novom Sadu.

7. Dan putovanja (Nedelja 23. oktobar)     Povratak u Beograd i Novi Sad u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2023.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama