Prag

Božićni vašar, Češka

već od 699€

Opis destinacije

Prag, prestonica Češke Republike, jedan je od najlepših gradova Evrope. Prostire se na sedam brda krunisanih divnim zamkovima i crkvama, a na reci Vltavi je veličanstveni Karlov most podignut 1357, za vreme vladavine Karla IV, koji je tada bio na vrhuncu moći. Praški zamak i zamak Višehrad, palata Šterberg iz 18.veka u kojoj se danas nalazi Nacionalna galerija sa vrednim delima starih majstora, zgrada Karlovog univerziteta, Stara gradska skupština sa astronomskim satom, tajanstvene kaldrmisane ulice i prolazi Starog grada, lepota Vaclavskih namjesti, čuveno češko pivo i još čuvenije knedle pripremljene na neki od stotinu načina, plus popularni brambork (palačinke od krompira) samo su neki od simbola „grada stotine tornjeva” ali i razloga zašto se svi oni koji jednom vide Prag u Prag opet vraćaju.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ČEŠKA  
PRAG 
Božićni vašar 
Polazak: 14. decembar 2023. / Povratak: 17. decembar 2023. 
4 dana (3 noćenja) - avionom i autobusom 

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
Smeštaj
Usluga
14.12.2023. – 17.12.2023.
½Doplata za 1/1
Hotel: 4*Noćenje sa doručkom699€199€

Napomena: Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit. 

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz redovnom linijom Air Serbia na relaciji Beograd-Prag-Beograd,  ručni prtljag (1 torba do 8kg, dimenzija 40x20x55cm) kao i jedna torba predatog prtljaga do 23kg, transferi  autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu kategorije 4* na  bazi noćenja sa doručkom, panoramsko razgledanje Praga, usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji,  troškovi organizovanja putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 66 eur. Konačan iznos avio taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja  putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti i posete (koji se plaćaju na licu mesta), međunarodno putno  osiguranje, lični troškovi. 

FAKULTATIVNI IZLETI: 
Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće  realizovati po korigovanoj ceni. Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje,  a plaćanje se vrši u Pragu, isključivo u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja  organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. 

Krstarenje Vltavom (2 sata ): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, večera na brodu na  bazi švedskog stola i dvočasovno krstarenje Vltavom. Cena izleta: 45 evra 

Češki Krumlov i zamak Hluboka (celodnevni izlet, oko 10 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u  pratnji lokalnog vodiča i ulaznica u dvorac Hluboka i audio guide na engleskom jeziku. Obilazak Češkog  Krumlova u pratnji lokalnog vodiča. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 90 evra 

Karlove Vari (poludnevni izelet ,oko 7h) : U cenu je uključen prevoz, razgledanje Karlovih Vari u pratnji  vodiča. Cena izleta: 60 evra. 
Hotel Archibald  City Prague 4* ili sličan www.archibaldcity.cz

Archibald Citi je hotel sa 4 zvezdice u centru Praga, samo 150 m od Vaclavskog trga i Narodnog muzeja i 400 m od metro stanice Muzeum. Besplatan WiFi je dostupan u holu hotela, a recepcija radi 24 sata. Elegantne, klimatizovane sobe imaju satelitsku televiziju i kupatilo sa fenom za kosu. Svakog jutra se služi se raznovrstan doručak na bazi švedskog stola, a može se poslužiti i u sobama. Gosti takođe mogu da koriste turistički desk i gde mogu  kupiti ulaznice u brojne znamenitosti. Tramvajska stanica, Vodičkova, udaljena je 400 m od hotela Archibald City. Do Starogradskog trga sa astronomskim satom može se stići za 15 minuta hoda.
1. dan (14.12.2023.) BEOGRAD – PRAG
Čekiranje grupe na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla "  u  04:50 časova. Redovni let (let JU610) za Prag kompanijom Air Serbia u 06:50 časova. Sletanje u Prag u 09:00 časova. Po završetku aerodromskih formalnosti polazak na panoramsko i pešačko razgledanje grada: Praškog dvorca na Hradčanima, panorama Stare kraljevske palate, Belvederea (letnja rezidencija) i Nove kraljevske palate. Poseta katedrali Svetog Vita. Nastavak razgledanja pored kule Daliborke. Šetnja Malom Stranom i prelazak preko najstarijeg gradskog mosta - Karlovog mosta koji povezuje dva dela grada. Most krasi čak 30 statua religijske tematike među kojima je najpoznatija statua svetog Jana Nepomuka. Šetnja Karlovom ulicom i Starim Mestom, prolazak kroz Jevrejsku četvrt. Obilazak se završava na Starogradskom trgu gde se nalazi Većnica, Tinska crkva i stari astronomski sat koji je ujedno i simbol Praga. Transfer do hotela. Oko 15:00 časova smeštaj u hotel.  Slobodno posle podne. U večernjim časovima moguće organizovanje fakultativne vožnje brodom po Vltavi. Prilika da se otkriju lepote Praga i njegovih mostova sa reke. Večera u ugodnom ambijentu dok prekrasno osvetljene obale sa velikim brojem istorijskih spomenika lagano promiču.

2. dan (15.12.2023.) PRAG
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i obilaske ili celodnevni fakultativni  izlet u Češki Krumlov i zamak Hluboku. Noćenje. 
Lociran 150 km južno od Praga, zamak Hluboka proglašen je nacionalnim spomenikom kulture Češke Republike. Izgrađen je u drugoj polovini 13. veka. Njegov izgled menjao se tokom renesanse baroka, a današnji izgled je dobio u 19. veku, kada je Johann Adolf von Švarcenberg II naredio obnovu dvorca u romantičnom stilu po ugledu na dvorac Windsor u Britaniji. Dvorac danas okružuje prekrasan engleski vrt, a unutar dovrca se nalazi galerija sa bogatim slikarskim i skulptorskim  kolekcijama. Nakon posete Hluboki vožnja kroz slikovite predele južne češke do grada na Vltavi koji važi za jedan od najlepše očuvanih srdnjevekovnih gradića u u Evropi - Češki Krumlov. Grad je izgrađen u  13. veku, zbog svog autentičnog izgleda i bogatog nasleđa, 1992. je stavljen na listu UNESCO kulturne baštine. Najveća Českog Krumlova je zamak koji svojom veličinom pleni i dominira gradom. Ovo je drugi po površini zamak u Češkoj (prvi je kompleks Praškog zamka).  Obilazak spoljnih zidina zamka, katedrale svetog Vita, kuće Jakiba Krcina, baroknog pozorišta i td…Povratak u Prag u večernjim satima .

3. dan (16.12.2023.) PRAG
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i obilaske ili poludnevni fakultativni izlet za Karlove Vari. Noćenje.
Karlove Vari su  carska banja koju je pre više od šest vekova osnovao car Karlo IV, sastajalište evropske aristokratije i kulturne elite, poznate po svojih 12 lekovitih termalnih izvora i čudesnoj arhitekturi. Panoramski obilazak  mesta. Povratak u Prag u ranim popodnevnim satima.

4. dan (17.12.2023.) PRAG
Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Slobodan dan za individualna razgledanja do transfera na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 21:00 časova (let JU615). Sletanje u Beograd u 22:25 časova. Kraj programa.

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama