Ohrid

Ohrid, Makedonija

već od 85€

Opis destinacije

Ohrid od antičkog Lihnidosa do danas ovaj grad je mesto kulturnog,umetničkog i religioznog prosvećivanja.Nazivaju ga i balkanskim Jerusalimom,kulturnom riznicom i gradom muzejem.Danas je to turistički centar prepoznatljiv po staroj gradskoj arhitekturi,čaršiji sa dućanima od klesanog kamena u kojima se neguju stari zanati i prodaju izuzetno vredni filigranski predmeti i nadaleko poznati Ohridski biser porodice Talevi. Jedinstvena praznična atmosfera i ljubazni domaćini učiniće da vaš boravak nezaboravnim.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termin putovanjaHotelUSLUGAFIRST MINUTE
do 30.01.
Cena po osobi
15.02.-18.02.VILE I KATEGORIJE KONCEPT FORTUNANAJAM85€99€
23.03.-26.03.MIZO 4*2 ND105€119€
13.04.-16.04.MILLENIUM PALACE 4*2 ND115€129€
POLAZAK IZ
GRADOVA/MESTA
BEOGRAD, KRAGUJEVAC, NIŠ, AUTOPUT
TRANSFERI
ČAČAK, KRALJEVO, VRNJAČKA B., KRUŠEVAC, TOPOLA, ARANĐELOVAC9€
NOVI SAD, POŽEGA, ZAJEČAR,19€
UŽICE, VALJEVO,NEGOTIN25€

CENA: izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. 
UMANJENJE : za sopstveni prevoz 20 €

ARANŽMAN OBUHVATA : 
- prevoz autobusom turističke klase  
- smeštaj u hotelu 3* ili 4* (po lokalnoj kategorizaciji) u  1/2 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto –  samoposluživanje) 
- razgledanja prema programu 
- usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja 
- troškove ogranizacije putovanja 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- putno zdravstveno osiguranje  
- individualne troškove – nepomenute usluge 
- fakultativne izlete 

DOPLATA: 
- za jednokrevetnu sobu (na upit) .. 40 €   
- dodatno sedište u autobusu .......... 40 €  POPUSTI ZA DECU: 
- deca do 10 godina u pratnji 2 odrasle osobe ostvaruju popust 10% 

FAKULTATIVNI IZLETI: Za fakultativne izlete minimim 25 putnika  
- Krstarenje Ohridskim jezerom ..……...10 €  
- Sveti Naum sa ulaznicom ....………. 15 €  
- Struga/Vevcani sa ukljucenom vecerom u nacionalnom restoranu ……. 25 €  
Hotel "MILENIJUM PALACE " **** 
Nalazi se u centru,nov,moderan i atraktivan hotel. Sobe su komforne,klimatizovane, kupatilo, terasa,TV, DVD, internet konekcija, fen za kosu, mini bar. Vecina soba  ima pogled na stari deo grada i jezero.Hotel ima restoran, bar, sopstveni parking. 
Usluga: nocenje sa doručkom na bazi švedskog stola. 
www.hotelmilenium.com.mk 

Privatni smeštaj I kat koncept FORTUNA 
Fortuna privatni smeštaj podrazumeva Ugovorno pravilo da putnik ne bira smeštaj, već prihvata ono što je ponudio organizator putovanja i 7 dana pred put  dobijaju ime vile. Vile se nalaze u samom gradu Ohridu, u širem centru, na oko 500 m do 1000 m od centra i na oko 200-400m od promenade pored jezera. Sve sobe su komforne i lepo uređene sa 2-3 ležaja, sa kupatilom, TV-om, grejanje na struju.  

Hotel MIZO* *** 
Hotel Mizo je smešten u blizini Starog grada, na lokaciji sa koje se pruža živopisan panoramski pogled na Stari grad i čuvenu Samuilovu tvrđavu.Sve sobe su  klimatizovane i poseduju TV sa kablovskim kanalima, telefon i sopstveno kupatilo. Besplatan bežični internet možete koristiti u celom objektu. Usluga: nocenje sa doručkom na bazi švedskog stola. 
Www.hotelmizo.com.mk 

1. DAN BEOGRAD / KRAGUJEVAC 
Polazak iz Beograda u 22h, iz Kragujevca u 23.45h (tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator  šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Noćna vožnja kroz Srbiju i Severnu Makedoniju sa kraćim usputnim  zadržavanjima radi odmora. 

2. DAN, OHRID – KRSTARENJE OHRIDSKIM JEZEROM (fakultativno) 
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Slobodno vreme za šetnju i odmor. Smeštaj u hotel. Oko podne panoramski obilazak  starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa lokalnim vodičem (crkva Svete  Sofije, crkva Svetog Pantelejmona, Samuilova tvrđava…). Slobodno vreme za individualno razgledanje. Odlazak na fakultativno  krstarenje jezerom u trajanju od oko sat vremene. Slobodno vreme. Noćenje. 

3. DAN, OHRID – SVETI NAUM (fakultativno) – STRUGA / VEVČANI (fakultativno) 
Doručak. Slobodan dan u Ohridu ili fakultativno polazak oko 9h na izlet za Sveti Naum sa obilaskom manastirskog kompleksa.  Povratak u Ohrid oko podne. Slobodno vreme. Oko 15h fakultativno polazak za Strugu i obilazak ovog poznatog turističkog i  kulturno – istorijskog grada. Nastavak putovanja do Vevčana, prelepog mesta sa drevnom arhitekturom i čuvenim izvorima.  Lagana večera u nekom od tradicionalnih restorana. Povratak u Ohrid. Slobodno veče. Noćenje. 

4. DAN, OHRID – SKOPLJE 
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme. Polazak za Skoplje oko podneva. Razgledanje makedonske  prestonice i kraće slobodno vreme u centru grada. Mogućnost da prošetate starom čaršijom i uživate u makedonskoj  gastronomiji. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima.Dolazak u mesto poasko u kasnim večernjim satima.Kraj programa. 


Plaćanje po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

- 30% pri rezervaciji, ostatak 10 dana pre polaska na putovanje- gotovinom ili kreditnim karticama
- 30% pri rezervaciji, a ostatak u mesečnim ratama. Poslednja rata 15 dana pre putovanja.

HKG

Organizator putovanja je turistička agencija Holiday, broj licence OTP 250/2021 kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Holiday. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama