Milano i Lugano

više destinacija, Italija i Švajcarska

već od 129€

Opis destinacije

Milano je grad umetnosti, mode, dizajna, velikih brendova, nacionalnih razlika, brzine, gužve… Kaže se da ime grada vodi poreklo od engleske reči Milliner (modist, modistkinja), pa nije čudo što je ova metropola jedan od svetskih modnih, finansijskih i komercijalnih centara. Čuvena Milanska katedrala nalazi se na glavnom gradskom trgu – pjaca Duomo, u centru zbivanja. Ulaz je besplatan i svako će otići u katedralu, ali malo ljudi zna da se stepenicama ili liftom možete popeti na krov i šetati njime. Pogled i doživlaj je spektakularan. Ne propustite u Milanu da posetite muzej Milanske katedrale gde se čuvaju originalne skulpture d mermera, zlata i slonovače. – Druga znamenitost i po kojoj je ovaj grad poznat jeste remek – delo Leonarda da Vinčija, „Poslednja večera“, mural koji se nalazi u crkvi Santa Maria De Grazie.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
MILANO-LUGANO 
ITALIA - ŠVAJCARSKA 
/5 DANA AUTOBUSOM-2 NOĆENJA/ 

TerminHotelSPECIJAL CENA
01.06.-05.06.2023.
Hotel 3*
129€
06.07.-10.07.2023.
17.08.-21.08.2023.
14.09.-18.09.2023.
12.10.-16.10.2023.

Polazak iz: Kraljevo, Mrcajevci,Preljina, Gornji Milanovac, Lazarevac,  Beograd 

DOPLATA za polaske iz: Užica (transfer do Preljine) 15 €, iz Kragujevca (transfer do Mrčajevaca) 10€, Kruševca  (transfer do Kraljeva) 13€, Trstenika (transfer do Kraljeva) 10€, Vrnjačke Banja (transfer do Kraljeva) 10€,  polazak iz Nisa (transfer do Kraljeva) 20 €.  
*Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplative osobe.

ARANŽMAN OBUHVATA:  
- autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C) 
- smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom /švedski sto- u Milanu 
- obilaske prema programu putovanja  
- usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana, 
- troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA: 
- fakultativne izlete i ulaznice, 
- meĎunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uplatiti u agenciji )  
- individualni troškovi  
- boravisna taksa (placanje na recepciji) 

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA: 
Izlet za jezero Komo i Lugano prema program 35 eura, cena za decu do 12 godina 20 eura Izlet za Djenovu I trzni centar SERAVALE 30 eura, cena za decu do 12 godina 20 eura  Paket izleta 60 eura, cena paketa za decu 40 eura 

POPUSTI ZA DECU : 
- Dete od 6 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 20€ ,ima svoje mesto u autobusu, I  sopstveni ležaj  
- Dete od 6-12 godina u sobi sa jednom odraslom osobom ostvaruje popust 10€,ima svoje mesto u autobusu I  sopstveni lezaj. 
- Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 40 €, (cenu karte). 

DOPLATE ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU:  
- Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 50 € 
- Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviĎena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad  ručnog prtljaga. Svaki dodatni kofer se plaća 20 €. 
- Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata  25 € 
- Doplata za 1/1 sobu je 40 €  
Hotel *** u Milanu 
Tacan naziv hotela bice poznat 7 dana pre putovanja 
1.DAN, KRALJEVO 
Polazak iz Kraljeva (autobusko stajaliste na Keju oko 15h. Vreme polaska se moze promeniti u zavisnosti od  uslova na putu I granicnim prelazima. Putnici ce biti obavesteni o svim detaljima dva dana pre puta. Nastavak put  ka Beogradu (ulazak putnika na parking Sava Centra). Nocnja voznja preko Hrvatske I Slovenije radi obavljanja  carinskih formalnosti.  

2.DAN-MILANO 
Jutarnja vožnja preko pokrajina Frulji-Đulija i Veneto ka Lombardiji. Dolazak u MILANO u ranim popodnevnim  satima. Po dolasku sledi panoramsko razgledanje: stadion „Đuzepe Meaca“ u četvrti San Siro, park Sempione sa  Trijumfalnom kapijom. Dolazak u istorijski centar grada i polazak u pešački obilazak uz razgledanje: zamak  Sforca – nekadašnje sedište Milanskog vojvodstva, da Vinčijev most, Opera La Skala – jedna od najčuvenijih  operskih kuća na svetu, Galerija Vitorio Emanele – nadkriveni tržni centar, Duomo – čuvena Milanska Katedrala,  remek-delo gotske umetnosti... Slobodno vreme za individualne aktivnosti u centru Milana (šetnja prestižnom  ulicom Via Montenapoleone…). Smeštaj u hotel posle 18h. Noćenje. 

3.DAN-MILANO-TRZNI CENTAR SARAVALE-DJENOVA (fakultativno) 
Doručak.. Slobodno vreme za indovodualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet. Odlazak do SERAVALE,  najvećeg „Outlet“ šoping centra u Italiji. Slobodno vreme za šoping. Odlazak do ĐENOVE, najveće luke Italije i  prestonice pokrajine Ligurija. Po dolasku, sledi organizovano razgledanje grada: trg Ferari sa bronzanom  fontanom, Kolumbova kuća, Porta Soprana, Duždeva palata, katedrala San Lorenco, palata Sv. ĐorĎa. Čuvena  Palazzo Ducale, odnosno Duždeva palata, nalazi se na trgu Piazza De Ferrari. Ovde se nekada nalazila rezidencija  Ďenovljanskih duždeva, a danas se u palati nalaze muzeji i arhiv. Najpopularniji je Muzej džeza, a tu su i kafe,  knjižara i restorani. Povratak u hotel. Nocenje. 

4.DAN-MILANO-LUGANO (fakultativno)-SRBIJA 
Doručak. Napustanje hotela. Slobodno vreme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Dolazak u LUGANO.  Lugano je grad sa dugom istorijom i tradicijom. Ovaj prostor je bio naseljen još u paristoriji. U vreme starog Rima  naselje nije imalo veći značaj, ali se tokom srednjeg veka veoma brzo razvijalo. Lugano je status grada dobio  1209. godine, a u okvir Švajcarske Konfederacije ulazi 1513. U vreme Napoleonovih ratova u njega ulazi  francuska vojska, da bi nakon toga bio vraćen Konfederaciji. Tokom devetnaestog veka započinje moderan razvoj  Lugana, i taj trend traje i danas. Odlazak do trga Reforme. Slobodno vreme za šetnju Gradskim parkom i uživanje  u fantastičnom ambijentu grada. Polazak za Komo. Vožnja duž obale najlepšeg jezera Evrope. Lepotama jezera  Komo su se istim žarom divili i slavni romanopisci Gistav Flober i Ernest Hemingvej, kao i pesnici Vordsvort,  Bajron ili Šeli koji ga je nazvao „najlepšim mestom na svetu, nečim što nadmašuje sve njegovo dotadašnje  poimanje lepote.“ Usputni obilazak gradića KOMO. Šetnja uz razgledanje grada: Trg i katedrala Duomo iz 14.  veka, hram Alesandra Volte, najpoznatijeg žitelja Koma. U popodnevnim casovima polazak za Srbiju. 

5. DAN, KRALJEVO 
Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim časovima, sve u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj  programa 
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima graĎana do 15.10.2023. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu)
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

TMŠ

Organizator putovanja je turistička agencija Tomash Tours, broj licence 242/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Tomash Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama