Manastiri Grčke

više destinacija, Grčka

već od 190€

Opis destinacije

Kada je u pitanju Egina Grčka možda obiluje svetim mestima na sve strane, ali ovo ostrvo se ipak izdvaja kao jedna od omiljenih vikend destinacija Atinjana, kao i brojnih turista koji su čuli za ovo mesto i koji su došli da ga posete iz verskih pobuda. Naime, ono što priziva posetioce Egini jeste činjenica da se ovde nalaze mošti svetitelja Nektarija, koji pripada redu svetaca modernog vremena, ne onih koji se vezuju za period kada je hrišćanstvo još uvek bilo u povoju.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel
  • Apartman

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
POKLONIĈKO PUTOVANJE - MANASTIRI GRĈKE METEORI-EGINA-KAMARIZA-VASILIKI-SUROTI-SOLUN 6 DANA / 3 NOCI
SEPTEMBAR 21.09./26.09.2022. 
OKTOBAR 12.10./17.10.2022. 
6 dana - 3nocenja 

Polazak: Uzice, Pozega, Ĉaĉak, Mrĉajevci, Kraljevo,  Vrnjacka Banja, Trstenik, Krusevac, Nis, Leskovac,Vranje 
AKCIJSKA CENA ARANŢMANA: 190 €  

Cena aranţmana obuhvata: 
- Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji; 
- Prevoz trajektom do Egine i nazad; 
- 1 noćenje u Kamenoj Vurli na bazi noćenja sa doručkom hotel 3*; 
- 1 noćenje na gini u konacima manastira ili u privatnim vilama 
- 1 noćenje u Paraliji na bazi noćenja sa doručkom hotel 3*; 
- Turističkog vodiča i organizaciju putovanja. 

Cena aranţmana ne obuhvata:  
- MeĎunarodno osiguranje po uslovima osiguravajuće kuće; 
- Individualne troškove. 

NAPOMENE 
- Raspored sedenja pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata, za prvi red 25€ po osobi, drugi i treći 15€. 
- Doplata za sobu 1/1 - 30€ 
- Doplata za dodatno sedište u autobusu 50€ 
- dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe ostvaruje popust 20% na cenu. 
- Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika. 
1. DAN – UŢICE – TEMPI  
Polazak iz žica sa parkinga kod gradskog stadiona u 21.00h, iz Čačka u 22h, Kraljevo oko 23h, a iz Niša  oko 01h. Tačno vreme i informacije putnici će dobiti dva dana pre početka putovanja. Noćna vožnja kroz   rbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. 

2. DAN – TEMPI - METEORI – KAMENA VURLA  
 olazak u Grčku u jutarnjim satima. Putovanje do manastira Meteori – (Neverovatne kamene kule manastira  Meteori ili „viseće stene“ su nastale povlačenjem mora pre 30 miliona godina. laznice u manastire  naplaćuje Grčka Nacionalna Turistička Organizacija 3€, a prilog se može ostaviti po ulasku u manastir.)  Obilazak jednog od manastira u zavisnosti od otvorenih, veti tefan ili veliki Meteori. PredviĎeno  zadržavanje oko 1 sata. U povratku ćemo u Kalambaki posetiti radionicu ikona i napraviti pauzu za kraći predah i kupovinu suvenira. Slobodno vreme za ručak u Kalambaki. Polazak ka Kamenoj Vurli. večernjim 
časovima dolazak grupe u Kamenu Vurlu poznato turističko mesto na gejskom moru koje se nalazi u blizini  grada Lamije. meštaj u hotel. Noćenje. 

3. DAN – KAMENA VURLA – PIREJ – EGINA  
Rani doručak. 06h polazak ka Atini, odlazak u poklonički hram v.Nektarija u Kamarizu. Pokloniti se  svetinji i blaženo usnulom arhimandritu Nektariju Vitalisu. ledi odlazak za luku Pirej odakle, posle  jednočasovne plovidbe trajektom, dolazimo na ostrvo GINA. Odlazak u manastir v. Trojice, poklonjenje  moštima v. Nektarija ginskog – čudotvorca i iscelitelja. meštaj u manastirskom konaku. Noćenje. 

4. DAN–EGINA–PIREJ–KAMARIZA-PARALIJA 
Prisustvovanje Svetoj Liturgiji u manastiru Sv. Trojice. Povratak grupe u luku. Slobodno vreme za obilazak  gradića gine do planiranog ukrcavanja na trajekt i polazak za Pirej. Polazak za Paraliju. meštaj grupe u  hotel. lobodno vreme. Noćenje. 

5. DAN –PARALIJA – SOLUN - UŢICE  
 oručak. Polazak iz Paralije u 09h, nastavak putovanja do mesta uroti i poseta manastiru Sv. Jovana  Bogoslova u kome se nalaze mošti v. Arsenija Kapadokijskog i grob starca Pajsija vetogorca.  Odlazak u olun. Poseta srpskom vojničkom groblju Zejtinlik. Odlazak u centar grada obilazak crkve v.  Dimitrija, crkve Sv. Sofije … lobodno vreme u centru oluna do planiranog polaska za rbiju. 

6.DAN –UŢICE  
Dolazak u mesto polaska u ranim jutarnjim satima  
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima graĎana do 15.10.2022. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu)
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

TMŠ

Organizator putovanja je turistička agencija Tomash Tours, broj licence 242/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Tomash Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama