Lisabon

, Portugal

već od 599€

Opis destinacije

Lisabon je jedan od najneverovatnijih gradova Evrope. Prestonica Portugalije privlači svojom energijom milione ljudi iz celog sveta. Ne zna se kada je lepše, da li tokom leta, proleća, zime ili jeseni. Svako godišnje doba u divnom Lisabonu izgleda drugačije. Ambijenti starog grada su nestvarni, portugalska kuhinja je sjajna, monumenti su impresivni, a tek vino... Tokom našeg boravka u Lisabonu organizovaćemo i dva fantastična izleta. Prvi izlet nas vodi do kraljevske Sintre gde se nalazi velelepna kraljevska rezidencija Pena. Iz Sintre odlazimo na najzapadniju tačku evropskog kontinentalnog dela, rt Kabo da Roka, a u okviru drugog izleta idemo do letovališta Kaškaiš i mondenskog Eštorila. Od ovog proleća 2023. naša nacionalna avio-kompanija je uvela direktnu liniju između Beograda i Lisabona sa polascima dva puta nedeljno. Ovime nam je Lisabon nikada bliži. Divna Portugalija vas čeka.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
4 DANA AVIONOM / 3 NOĆENJA      
19. – 22. avgust   /   16. – 19. septembar   /   21. – 24. oktobar
DIREKTAN LET „AIR SERBIA“
LISABON – SINTRA – CABO DE ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI
AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + VODIČ + 3 NOĆENJA SA DORUČKOM + CITY TOUR
TERMIN
PUTOVANJA
HOTEL
19. – 22. AVGUST16. – 19. SEPTEMBAR21. – 24. OKTOBAR
HOTEL 3***redovna cena 709 €
snižena cena 599 €
redovna cena 745 €
snižena cena 639 €
redovna cena 749 €
snižena cena 639 €

Cena aranžmana uključuje:
- Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Lisabon – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg
- 3 noćenja sa doručkom ( „buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u hotelu sa minimum 3* u Lisabonu (na liniji metroa)
- Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- Usluge vodiča – pratioca grupe
- Transfer aerodrom Lisabon – hotel – aerodrom Lisabon
- Lisabon City tour prvog dana putovanja (bez uključenih karata za metro)
- Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
- Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od 800 din. za uzrast 17-70 god.; stariji od 70 god., plaćaju polisu 1500 din.)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120 €
- Obaveznu doplatu za turističku taksu u iznosu od 15 € po osobi – na licu mesta
- DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!
- Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava je obavezna u agenciji, a plaćanje izleta je na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika). Fakultativne izlete organizije inopartner.
-  Celodnevni izlet Sintra (bez ulaznice za palatu Pena) – Kabo da Roka , prema programu – 70 €
-  Celodnevni izlet Belem – Kaškaiš – Eštoril sa uključenim kartama za voz i metro, prema programu – 60 €
-  Poludnevni izlet EXPO City Lisabon sa uključenim metro kartama i vožnjom gondolom (jedan pravac) i uslugama vodiča – 40 €
HOTEL „EXE SALADAHNA“ 3***, Lisabon https://www.exehotels.com.pt/exe-saldanha.html ili sličan

Hotel se nalazi u centru Lisabona, u blizini metro stanice, brojnih restorana, rezidencijalne četvrti i distrikta barova. Hotel poseduje 130 soba, restoran za posluženje obroka, aperitiv bar, lobi sa dnevnim boravkom, info pult, recepcija otvorena 24 sata, WiFi konekcija... Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, WiFi konekcija, mini bar, sef, klima uređaj, telefon, LCD TV Sat.
1. DAN (subota)   BEOGRAD - LISABON     Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 11h. Prijava za let kompanije „AirSerbia“. Let za Lisabon u 13.15h. Sletanje u Lisabon u 16.15h. Transfer do hotela. Smeštaj. Odmor. U dogovoreno vreme polazak u panoramski obilazak grada metroom. Tokom našeg obilaska videćemo istorijsko jezgro grada: Avenida Liberdade, park Eduardo VII, Trga obnovitelja, Trg Komersio, Trg Markes de Pombal, Alfama... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN (nedelja)   LISABON – KAŠKAIŠ - EŠTORIL   Doručak. Slobodno vreme za indivudualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet metroom i vozom. Obilazak Belem četvrti na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, Spomenik geografskim otkrićima, samostan Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO,... Nastavak fakultativnog izleta vozom u 15h. Putovanje kraj idilične obale Eštorila ka divnom letovalištu KAŠKAIŠ. Po dolasku kraći obilazak i slobodno vreme. Odlazak u EŠTORIL, mondensko mesto poznato po Kazinu i prelepoj plaži Tamariž. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

3. DAN (ponedeljak)   LISABON   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativni odlazak do EXPO zone Lisabona gde se održala velika svetska izložba. Kompleks je remek-delo savremene arhitekture. Provozaćemo se gondolom odakle se pruža nestvaran pogled na čitav kompleks, reku Težo i impresivni most Vasko de Gama. Povratak u hotel do 18h. Fakultativni izlazak na večeru u jedan od poznatih Fado klubova. Noćenje.

4. DAN (utorak)   SINTRA – KABO DA ROKA - BEOGRAD   Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme, ili celodnevni fakultativni izlet. Odlazak u SINTRU. Zbog svoje specifične mikroklime, vekovima je bila letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do 20.veka. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku, dok je palata u Sintri izgrađena na temeljima stare iz 15.veka. Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, KABO DE ROKA, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Oko 19h transfer na aerodrom. Prijava za let za Beograd. Let u 23.05h. Sletanje u Beograd u 03.55h (sreda). Kraj putovanja.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2023.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama