Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
KRALJEVINA JORDAN 
PRAZNIK SRETENJE & DAN DRŽAVNOSTI, AVIONOM 8 DANA PETRA, CRVENO MORE, MRTVO MORE, AMAN, KARAK, REKA JORDAN... I MINI ODMOR NA MRTVOM MORU 
AMAN- PETRA -KARAK –MADABA- REKA JORDAN- PUSTINJA WADI RAM- MRTVO MORE 
Termin : 12.02.-19.02.2023.

PROMO CENA PAKET ARANŽMANA  1050€ - promo 890€ 
Aranžman je plativ na više mesečnih rata do maja 2023. 

Cena paket aranžmana obuhvata: 
- transfer autobusom/miniautobusom do Sofije, 
- avioprevoz na relaciji Sofija- Aqaba – Sofija, sa jednim komadom ručnog prtljaga (40x25x20cm) 
- smeštaj 3 noćenja na Mrtvom moru u hotelu sa min 3/4* na bazi polupansiona, 
- smeštaj 2 noćenja u Petri u hotelu sa 3* ili 4* na bazi polupansiona, 
- smeštaj 2 noćenja u Aqabi u hotelu sa min 3/4* na bazi polupansiona, 
- usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,i usluge lokalnog vodiča, 
- prevoz autobusom ili miniuatobusom turističke klase, po programu, u Jordanu 
- usluge turističke organizacije i realizacije obilazaka po programu, 
- troškove vize za Jordan 

Cena aranžmana ne obuhvata:  
- individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge, i usluge koji nisu obuhvaćeni programom putovanja, * obavezan troškove napojnica, obaveznih u ovom delu sveta, u iznosu od 50$, plaćanje inopertneru, 
- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje, sa Covid pokrićem, 1.500dinara, 
- fakultativne izlete tokom boravka,  
- doplate za dodatni prtljag (po tarifama aviokompanije- zamena čekiranog prtljaga od 10kg za 20kg, staje oko 50€-cena promenjiva), * obilaske, angažovanje stručnih vodiča, prevoza, ili transfera van onog predviđenog programom, 
- ostale usluge ovim programom ne pomenute. 

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova organizacije,  organizovanog prevoza, angažovanja lokalnog vodiča .....Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po  lokalitetima, objektivnih okolnosti, vremenskih prilika. Minimum za realizaciju je 20 prijavljenih putnika. Za manji broj, organizator  može ponuditi zainteresovanim putnicima, korigovanu cenu.  

Cene fakultataivnih izleta: 
- Aman & Džeraš-60$, 
- Reka Jordan, mesto Krštenja, Madaba, planina Nebo- 55$, 
- Petra, 100$ 
- Wady Rum, 85$ sa ručkom u pustinjskom kampu 
Smeštaj je u dvokrevetnim sobama ili dvokrevetnim sa dodatnim /pomoćnim ležajem. Usluga u hotelima je na bazi švedskog stola.
Planirani hoteli za smeštaj grupe su MENA Tyche Hotel Amman, Petra Palace u Petri, Ramada na Mrtvom Moru,
U sluačju prebukiranosti ili zauzetosti pomenutih hotela, organizator je u obavezi da goste smesti u sličan hotel po lokaciji i kvalitetu.
DAN 1. nedelja 12.02./AQABA-PETRA 
Transfer grupe iz Beograda u jutarnjim časovima. Sastanak grupe na parkingu kod Građevinskog fakulteta u Nišu u 10.30h  Vožnja za Sofiju uz usputne pauze radi odmora i graničnih formalnosti. Dolazak na aerodrom u Sofiji, prijava i direktan let  FR8191 za Aqabu u 18.10h. Sletanje u 22.05h po lokalnom vremenu. Po sletanju, transfer grupe do Wady Musa. Smeštaj u  hotel nadomak Petre. Večera (ili paket večera zavisno od vremena dolaska u hotel). Noćenje. 

DAN 2. ponedeljak 13.02./ PETRA 
Doručak. Celodnevni fakultativni obilazak, jedne od najspektakularnijih lokacija na svetu -drevne Petre. Obilazak sa  vodičem, poćinje kroz velelepnu klisuru Sik, koju možete proći i jahanjem konja ili magaraca. Prolazak mesta gde su se  Navutejci molili u svojim hramovima, sahranjivali svoje pokojnike, trgovali sa strancima za koje su priređivali razne zabave, samo da bi mogli što više sa njima da trguju. U ovom velelepnom gradu je sačuvano mnogo monumentalnih građevina,  hramova, grobnica i kuća, od kojih su neke kasnije pretvorene u crkve. Svakako najimpozantnija i najpoznatija je građevina  Al Kazneh, u prevodu riznica. Spoj Istoka i Zapada se baš na ovoj građevini najbolje i vidi jer impresivna helenistička fasada  sa dva reda impresivnih stubova prosto ostavlja bez teksta. Individualni povratak u hotel. Večera. Noćenje. 

DAN 3. utorak 14.02./ TVRĐAVA EL KARAK- MRTVO MORE 
Doručak. Napuštanje hotela, vožnja do dravnog krstaškog utvrđenja Karak. Dobro očuvana tvrđava koju krstaši grade u XII veku je i mesto legendarne bitke između Franaka i Saladinovih islamskih armija. U svetom pismu se El Karak nekoliko puta pominje kao Kir. Obilazak sa vodičem zamršenih tunela koji čine grandiozan lavirint, pauza za osveženje, potom nastavak vožnje do Mrtvog mora. Vožnja uz pauze po potrebi radi osveženja i odmora. Smeštaj u hotel rizort, koji se nalazi  na najnižoj tački na svetu, mestu izrazite kriptodepresije, oko -420m ispod nivoa mora. Mrtvo more predstavlja prirodno  čudo, područje karakterišu visoke temperature, vazduh bogat kiseonikom i salinitet vode koji i neplivačima daje mogućnost  da plivaju. Okupajte se u slanoj vodi uz obaveznu fotografiju plutanja sa novinama u ruci, prekrijte telo tamnim, mineralima  bogatim blatom sa obale i ne propustite da gledate zalazak sunca. Večera. Noćenje. 

DAN 4. sreda 15.02./ AMAN- DŽERAŠ 
Doručak. Fakultativni razgled glavnog i najvećeg grada Kraljevine Jordan, Aman, sa preko 4 miliona stanovnika, biblijski  se spominje kao Rabbath-Ammon. Grad poput Rima, leži na 7 brda, poseta jednom od najvažnijih, na kome se nalazi rimski  amfiteatar, Citadela, gde se nekada nalazio akropolj antičkog grada, a sa koje se pruža predivan pogled na čitav grad.  Obilazak autobusom i pešaka, grada koga nazivaju i „Belim gradom“ zbog pravila da svaka nova građevina mora biti  sagrađena od lokalnog belog kamena. Pauza za osveženje, kafu sa kardamonom, ili ručak u nekom od restorana gde se  služe falafe, humus, ili tradicionalno jelo mansaf. Nastavak vožnje do lokaliteta Džeraš, ili jordanska Pompeja, kako ga  nazivaju, zbog bogate arheološke građe, jer je od cara Hadrijana do sada, sačuvao mnogo toga za turiste koji dolaze iz  celog sveta. Nakon obilaska i šetnje sa vodičem, povratak u hotel. Večera. Noćenje. 

DAN 5. četvrtak 16.02./ MRTVO MORE- REKA JORDAN- MADABA- PLANINA NEBO 
Doručak. Slobodan dan za odmor uz korišćenje sadržaja hotela, ili odmor na plaži Mrtvog mora.  Fakultativni izlet: kraća vožnja do Madabe, obilazak pravoslavne crkve Sv.vmč.Georgija na čijem podu je u mozaiku  prikazana najstarija očuvana mapa-mozaik Sv.Zemlje. Putovanje se nastavlja do obližnje planine Nebo, gde je Sv.prorok  Mojsije ugledao Obećanu Zemlju, sa predivnim muzejskom salom, galerijom, vidikovcem, odakle se pruža izuzetan pogled  na Izrael i Jordan, a vedrim danima vidljiv je i Jerihon, Jerusalim....Kraća vožnja do Vitavare na reci Jordan, odnosno  mesta gde je Sv.Jovan Preteča, Krstio Gospoda Isusa Hrista. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. 

DAN 6. petak 17.02./ MRTVO MORE - AQABA 
Doručak. Slobodno prepodne, odjava iz hotela, polazak za Aqabu. Vožnja ka krajnjem jugu zemlje, uz pauze za osveženje,  obrok, odmor… Dolazak u Aqabu u kasnim popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel u Aqabi. Večera. Noćenje. 

DAN 7. subota 18.02./ AQABA-WADY RUM PUSTINJA 
Doručak. Slobodno vreme u Aqabi ili fakultativni izlet za Wady Rum pustinju. Na 70km od Aqabe, nalazi se čuvena  Crvena pustinja - Wadi Rum. Poseta nekom od monogobrojnih beduinskih kampova. Slobodno vreme za uživanje u čaju i  čarima pustinje i safari putinjom: odlazak džipovima, u razgledanje i posetu neobičnih, reklo bi se vanzemaljskih predela,  pustinjskih dina i stena sa imenima dobijenim po njihovom obliku. Vožnja džipovima, uz pauze za fotografisanje i priče o  Lorensu od Arabije, čije ime je proslavilo ovaj deo sveta. Ručak u pustinjskom kamp/hotelu (ulazi u cenu).Povratak u Aqabu,  u hotel u kasnim popodnevnim ili ranim večernjim časovima. Večera. Noćenje. 

DAN 8. nedelja 19.02./ AQABA-SOFIJA-NIŠ-BEOGRAD 
Doručak. Odjava iz hotela i slobodan dan za uživanje u čarima Crvenog mora. Transfer do aerodroma u 18h. Prijava za let, Direktan let u 22.40h za Sofiju. Sletanje u 00.50h na aerodrom Sofija. Transfer autobusom do Niša, dolazak tokom noći na  mesto polaska, transfer do Beograda, očekivan dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa. 

Sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti posrednjem kursu NBS na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana. 
- Rezervacija- 290€
- Do 30. dana pre puta- 300€
- Do 14. dana pre puta- 300€

HTN

Organizator putovanja je turistička agencija Halo Travel, broj licence OTP 494/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Halo Travel. OUP

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama