Jordan i Izreael

više destinacija, Jordan i Izrael

već od 1799€

Opis destinacije

Posetite biblijsku svetu zemlju Izrael, gde se na jednom mestu susreću svetilišta hrišćana , jevreja i muslimana. Raznovrsnost teritorije Izraela zadivljuje i oduševljava. U zemlji, koja je po veličini na 143 mestu, postoji devet klimatskih zona. Tu su šume, pustinje, planine, veličanstveni stari gradovi Jerusalim i Vitlajem, mesta gde je rođen i vaskrsao Isus Hrist… Sasvim drugačiji Izrael doživećete prilikom posete modernom, kosmopolitskom Tel Avivu, koji se smatra prestonicom noćnog života na Bliskom Istoku. Jordan je drevna zemlja posebnog šarma i neverovatne istorije. Puna je legendi i tradicija, bogatog kulturnog nasleđa i arhitektonskih atrakcija, predivnih plaža na Crvenom moru i lekovite vode Mrtvog mora. Sasvim zasluženo zauzima posebno mesto u razvoju svetskih civilizacija i religije. U Jordanu je kršten Isus, a Mojsije je baš tu video „obećanu zemlju“.. Ujedno, Aman je najveći grad i prestonica zemlje. Ovim dvema zemljama je zajednička najniža tačka planete Mrtvo more. Posećujući svetski poznate svetinje, u Izraelu i Jordanu se može zaustaviti vreme, udahnuti čist, jodom ispunjen vazduh i ozbiljno razmisliti o večnosti.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
AMAN – DŽERAŠ – PLANINA NEBO- MADABA – PETRA – VADI RUM – MASADA – JERUSALIM – BETLEHEM -NAZARET-TIBERIJUS- TEL AVIV
Avionom
8 dana / 7 noćenja
POLASCI: 23. februar 2023/ 02. jun 2023/ 25.avgust 2023
POVRATAK: 02. jun 2023/ 09. jun 2023 / 01.septembar 2023

CENA ARANŽMANA: € 1899
FIRST MINUTE POPUST(100 EUR) € 1799
Doplata za jednokrevetnu sobu € 370
Za ovo putovanje je potrebno minimum 20 putnika.

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd –Beč-Aman sa povratkom Tel Aviv -Beč- Beograd
- Aerodromske takse (u trenutku objavljivanja programa iznose 107 eura. Ovaj iznos je podložan promeni i biće konačno utvrđen dva dana pre početka putovanja. Eventualna doplata se vrši u poslovnicama Olympic Travel-a ili kod ovlašćenih agencija)
- Transferi aerodrom – hotel – aerodrom
- Vožnje autobusom prema programu
- Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 4*
- Sve ulaznice za sve objekte koji su programom predviđeni (uključujući i jahanje konja u Petri)
- Dvočasovni džip safari u Vadi Rum pustinji
- Razgledanja prema programu sa vodičima
- Usluge vodiča agencije i lokalnih vodiča
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Napojnice za lokalne vozače i vodiče (cca $ 70)
- Izlazne takse za Jordan i Izrael ( cca 70 $ )
- Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- Doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)
1.DAN – (23.02./ 02.06. /25.08.2023) – BEOGRAD – BEČ – AMAN
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.45h časova kod šaltera informacija na terminalu 1 . Poletanje aviona za Beč u 07.00 h (Let OS 740).Sletanje na aerodrom u Beču u 08,15h. Nastavak putovanja za Amman u 11,00h ( let OS 853). Sletanje na aerodrom u Amanu u 15,35h. Posle aerodromskih formalnosti polazak na panoramsko razgledanje grada. Aman je stari grad koji se prostire na 19 brežuljaka i leži na reci Jabok. Sadašnje ime nekadašnjeg Rabata datira još od amonićana. Imao je veoma burnu istoriju, a turisti danas obilaze lokalitete iz atičkog, rimskog i islamskog perioda , ali se istovremeno dive i lepoti moderog dela jordanske prestonice. Slobodno vreme, večera i noćenje.

2.DAN – (24.02./03.06./26.08.2023) – AMAN-DŽERAŠ – AMAN
Doručak. Polazak na razgledanje. Put od Džeraša ka zapadu vodi kroz borove šume i plantaže maslina. Džeraš je jedan od tri rimska grada u Sirijskoj pustinji. Predstavlja skladan spoj grčke , rimske i vizantijske kulture. Lokalitet je jeda od najbolje očuvanih na svetu. Razgledanje: Hadrijanovih vrata, Artemidinog hrama i Nimfeuma. Odlazak autobusom do Um Kaisa grčko-rimskog naselja u jugozapadnom uglu zemlje odakle se otvara panorama prema Galilejskom jezeru i Golanskoj visoravni. Razgledanje ostataka dva pozorišta, bazilike i rimskih termi. Povratak u Aman. Slobodno vreme. Večera i noćenje.

3.DAN – (25.02./04.06./27.08.2023) – AMAN –REKA JORDAN -MADABA-PLANINA NEBO- PETRA
Posle doručka polazak za Izrael ka mestu Kaser el Jahud, jednom od tri najsvetija za hrišćane. Po predanju upravo na tom mestu je kršten Isus Hristos u vodama reke Jordan. Lokalitet “Bethany Beyond the Jordan” na istočnoj obali reke Jordan nalazi se na pola sata vožnje od jordanske prestonice Amana. Lokacije u oblasti Betanije činile su deo ranohrišćanskog hodočasničkog puta između Jerusalima, reke Jordan i planine Nebo. Nastavak puta do Madabe radi posete grčkoj pravoslavnoj crkvi Svetog Đorđa, koja je obnovljena 1897 godine. To je najstarija sačuvana i najdetaljnija drevna mapa zemalja koje se prostiru istočno i zapadno od reke Jordan od Libana do Egipta, od pustinje do Mediterana. Nedaleko od Madabe, uzdiže se poznata planina Nebo koju mnogi još nazivaju “Mojsijevom gorom”. Upravo je na vrhu ove planine Bog pokazao proroku Mojsiju “obećanu zemlju”. Pogled je zaista fascinantan jer se sa visine veće od 800 metara otkriva veliko prostranstvo susednog Izraela. Tu je po želji, Mojsije i sahranjen. Na vrhu su ostaci vizantijskog manastira s kraja 4. veka a nešto dalje Mojsijevo svetilište. Dolazak u Petru. Smeštaj , večera i noćenje.

4.DAN – (26.02./05.06./28.08.2023) – PETRA – VADI RUM – AMAN
Doručak. Obilazak Petre, nesumnjivo najveće znamenitosti Jordana, drevne prestonice Nabatejskog carstva, uklesane u kamenoj litici pre 2000 godina. Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, neverovatnoj lepoti i odličnoj očuvanosti, krajem prošlog veka je uvrštena u spisak svetskog nasleđa UNESKOA, a 2007. godine u sedam novih „čuda sveta“. Do danas je sačuvano oko 800 građevina i žrtvenika. Od turističkog centra do dama i ulaza u najdramatičniji i najinspirativniji prirodni prolaz na svetu, stiže se jašući na konjima ili pešice. „Vrata Petre“ – dugačak nekoliko kilometara krivudav prolaz Sik, ukrašen je prirodnim skulpturama, ostacima starih mostova i nekoliko bareljefa. Na izlazu iz Sika je veličanstveni dvorac El Hazna. Obilazak dvorca, trga fasada, hramova, grobnica, amfiteatra, riznica i pozorišta. Po završetku obilaska nastavak puta prema pustinji. Vadi Rum je, vanvremenska i netaknuta od strane civilizacije, pustinja u Jordana, neverovatne lepote. Vetar i sunce su hiljadama godina uticali na tu teritoriju i kao rezultat su formirane jedinstvene stene, tesnaci, kanjoni i izvori vode. U pustinji se mogu naći i planinari i ljubitelji istorije, jer je tu i najviša tačka zemlje Džebel Rum (1754 metra). Neki crteži na stenama su stari više od četiri hiljade godina pa nije ni čudo da je Vadi Rum od 2011 godine na spisku svetske baštine UNESKOA. Tamo i danas žive beduinska plemena sa kamilama koja imaju specifičan način života prilagođen lokalnim uslovima i stalnom potragom za vodom. Zapadnom svetu je postala poznata posle Prvog svetskog rata, jer je u njoj od 1916 – 1918 boravio poznati britnski arheolog i pustolov Tomas Edvard Lorens, poznatiji u svetu kao Lorens od Arabije. Po završetku razgledanja polazak prema Amanu. Smeštaj u hotel, večera i noćenje

5.DAN – (27.02./06.06./29.08.2023) – AMAN – ALENBI -JERUSALIM
Doručak. Polazak za Jerusalim. Prelazak granice i reke Jordan kod gradića Alenbi. Razgledanja počinjemo od Maslinove Gore koja se u Starom zavetu pominje kao mesto kuda je bežao kralj David od svog buntovnog sina Avesaloma. To je danas sveto mesto za sve Jevreje, hrišćane i muslimane. Na Maslinovoj gori ima mnogo crkava a najveći deo zauzimaju stara groblja. Prolazak pešice putem kojim je i Isus ušao u Jerusalim. Po predanju je dočekan cvećem i lišćem palme koje su mu ljudi bacali pred noge. U podnožju gore su Gecimanski vrtovi u kom rastu stare masline. Za tri stabla je utvrdjeno da su stara više od 900 godina. Odlazak do Starog grada. Kroz muslimanski kvart prolazi Via Dolorosa – Put krsta Isusa Hrista. Počinje od mesta gde je osuđen, ima 14 stanica i završava se na mestu gde je sahranjen. Dan se završava ulaskom u Hram groba gospodnjeg, gde je, po crkvenim predanjima, razapet, sahranjen i vaskrsao Isus Hrist. U sastavu ove velike crkve je još jedna manja, Kapela groba Hristovog. Ispod velike kupole je nekoliko crkvica, galerija, prostorija i kripti koje su podeljene na: pravoslavne (njih je najviše), katoličke, jermenske, koptske i etiopske. Neizostavan je i odlazak do Jevrejske četvrti i Zapadnog zida (Zida plača) dugačkog 485 metara, najsvetijeg mesta molitvi Jevreja. Odlazak u hotel. Smeštaj. Slobodno vreme. Večera i noćenje.

6.DAN – (28.02./07.06./30.08.2023) – JERUSALIM- VITLEJEM- MASADA- JERUSALIM
Doručak. Vožnja do Vitlajema. Razgledanje crkve Hristovog rođenja, velike petobrodne bazilike. Glavni deo crkve je Pećina rođenja ili „Jasle“. Iznad mesta na kom je Isus rođen, izgrađen je presto, a ispod njega, na podu, je zvezda sa 14 krakova (simbolično broj stanica na Via Dolorosi) sa latinskim natpisom: „Ovde je Devica Marija rodila Isusa Hrista“. Put kroz Pastirsko polje koje se nalazi se u gradu Beit Sahour, na svega 2 km istočno od Vitlejema. Ovo je mesto gde se anđeo Gospodnji pojavio pred pastirima i doneo im radosnu vest o rođenju Isusa. Nastavak puta do Masade (žičarom), tvrđave na steni za koju su vezane herojske stranice istorije od pre 2000 godina. Da stanovnici ne bi pali u ropstvo, odlučili su se na kolektivno ubistvo pa je od tada Masada simbol slobode. Povratak u hotel.Slobodno vreme, večera i noćenje.

7.DAN – (01.03./08.06./31.08.2023) – JERUSALIM – NAZARET – TIBERIJUS- TEL AVIV
Doručak. Polazak na sever Izraela gde obilazak počinjemo od planine Tavor, tradicionalnog mesta Preobraženja. Nastavak prema Nazaretu, mesta Blagovesti, doma Marije i Josifa i poseta hramu Blagovesti veličanstvene i grandiozne arhitekture i radionice Svetog Josifa. Odlaza do Kane Galilejske, gde je Hrist učinio svoje prvo čudo, pretvaranjem vode u vino. Spuštanje na Galilejsko jezero do grada Tiberijusa (Tiverijada). Odlazak do Brda Blažensta, mesta Velike propovedi Hristove, u kojoj su po prvi put data osnovna načela hrišćanske vere. Nastavljamo do Tabhe gde se dogodilo čudo umnožavanja hlebova i riba, a zatim posećujemo crkvu Svetog Petra. Posetu nastavljamo prema arheološkog lokaliteta grada Kapernaum u kome je Hrist živeo, propovedao, isceljivao: Petrova kuća, Bela sinagoga…Spuštanje do same obale jezera do antičkog grada Ginosar odakle odlazimo na vožnju brodom po Galilejskom jezeru. Nastavak puta za Tel Aviv. Smeštaj, večera i noćenje u hotelu u Tel Avivu.

8.DAN -(02.03./09.06./01.09.2023) – TEL AVIV – BEČ -BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do polaska. Oko 12,00h transfer do aerodroma. Poletanje Aviona za Beč u 15,35 ( let OS 858). Sletanje na aerodrom u Beču u 18,20h. Nastavak putovanja za Bograd u 22,25 h.Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 23,30 časova. Kraj programa.
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu poslovne banke na dan uplate. 

Plaćanje se može vršiti u gotovini, Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana
pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Rani booking, akcije...).

Platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro)

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA
Akontacija 40% , ostatak - odloženo plaćanje čekovima građana , u tri jednake mesečne rate, bez kamate.

OLY

Organizator putovanja je turistička agencija Olympic Travel, broj licence OTP 20/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Olympic Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama