Istanbul

Istanbul, Turska

već od 129€

Opis destinacije

Istanbul, Carigrad, Stambol, Vizantion, Konstatinopolj – sve su ovo imena za grad na raskršću civilizacija i religija, mestu gde se susreće istok i zapad, za grad “premazan” bogatim slojevima istorije koji je toliko puta bio slavljen, paljen, prekrštavan i osvajan. Današnje ime Istanbul duguje turskoj verziji grčke fraze “Eis tan polin” što u prevodu znači – grad. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Predstavlja najjače ekonomsko I kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
 ISTANBUL NA DRUGAČIJI NAČIN
SULTANAHMET – AZIJA – DOLMABAHČE PALATA – DŽAMIJA SULEJMANIJA – VASELJENSKA PATRIJARŠIJA – BALAT – PJER LOTI – TURSKO VEČE
6 dana / 3 noćenja / autobusom
09. – 14. novembar 2022.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 169 €
PROMO CENA DO 01.10.: 129 €

ARANŽMAN OBUHVATA:
– prevoz autobusom turističke klase prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / (mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju),
– smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom,
– usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja,
– troškove ogranizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
–  međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 756 rsd (doplata 50% od cene osiguranja za osiguranje COVID-19) PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI ) ,
– Individualne troškove,
– Fakultativne izlete,
– Doplata za jednokrevetnu sobu –  70 €,
– Doplata za dodatno sediste u autobusu –  50 €,
– Doplata za dodatni prtljag  – 50 €.

FAKULTATIVNI IZLETI:
–  Pešačko razgledanje grada – Aja Sofija, Plava Džamija, Hipodrom, dvorište Topkapi palate – 20 € (ulaz u Topkapi palatu individualno uz doplatu na licu mesta 20 €)
– Upoznajte Aziju – 20 € ( cena obuhvata prevoz autobusom i usluge lokalnog vodiča)
– Dolmabahče palata – 30 € (cena obuhvata prevoz do lokaliteta, ulaznice, slušalice i usluge lokalnog vodiča)
– Tursko veče – 35 € (cena obuhvata večeru, dva pića i tradicionalni turski ples)
– Džamija Sulejmanija – 10 €
– Poseta Patrijaršiji, Balat, Piere Lotti, vožnja žičarom – 10 €  (cena obuhvata prevoz autobusom, ulaznice i usluge lokalnog vodiča)
PAKET SVIH IZLETA: 110 € / UMESTO 125 €
Hotel Metro 3* – ima sjajnu lokaciju, u srcu Istanbula, smešten je u četvrti Laleli, na 150 metara od tramvajske stanice Laleli i na 5 minuta hoda od trgovačke ulice, Kapali čaršije, mnoštva radnji i restorana. Takodje nedaleko se nalazi istorijski deo grada sa svim najznačajnijim znamenitostima (Aja Sofija, Plava Džamija, Top kapi palata..)  Sobe su opremljene sa TV-om, mini-frižiderom i klima-uređajem. Kupatila u smeštajnim jedinicama nude tuš, fen za kosu i besplatan toaletni pribor.
1. dan, sreda BEOGRAD
Polazak sa Novog Beograda pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park) u 16:00 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

2. dan, četvrtak ISTANBUL – DŽAMIJA SULEJMANIJA (fakultativno)
Dolazak u Istanbul. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / starog jezgra Istanbula: Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula – Taksim i Bejolu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska džamije Sulejmanije– lepotice Istanbula. Druga je po veličini džamija u Istanbulu. Ova veličanstvena građevina je delo najpoznatijeg arhitekte iz Osmanskog doba – Mimar Sinana. Sagrađena je po naredbi Sultana Sulejmana Veličanstvenog. Sulejmanija je u narodu poznata i pod nazivom džamija koja nikada neće biti srušena. U njoj je mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog kao i njegove žene Haseki sultan, poznatije kao Hurem. Nakon obilaska, slobodno vreme. Noćenje.

3. dan, petak ISTANBUL – PEŠAČKA TURA I OBILAZAK LOKALITETA Hipodrom, Plava Džamija, Aja Sofija, dvorište Topkapi palate (fakultativno) – TURSKO VEČE NA BRODU (fakultativno)
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska istorijskog dela grada: Plava Džamija (jedna od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu); Aja Sofija (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, muzeja i opet džamije od 2020. godine, stare skoro 1500 godina); dvorište Topkapi palate (velelepna sultanska palate, gde je živela većina turskih sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje su sultani dobijali od svojih vazala i podanika) – individualno ulazak u palatu, Rimski Hipodrom (ogromni plato, gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Kraj šetnje kod Kapali Čaršije. Slobodno vreme za šetnju i šoping. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče. Veče turske muzike, folklora i trbušnog plesa uz domaće specijalitete. Večera, dva pića po izboru i zabavni program na brodu koji plovi sa prelepim pogledom na Galata most i Bosfor. Noćenje.

4. dan, subota ISTANBUL – UPOZNAJTE AZIJU (fakultativno) – DOLMABAHČE PALATA (fakultativno)
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta „Upoznajte Aziju“. Odlazak autobusom na brdo Čamlidža sa kog se proteže prelep pogled na evropski deo grada. Obilazak Čamlidža džamije – najveće novoizgrađene džamije u modernoj Turskoj. Posle obilaska džamije odlazak na Uskudar, staro azijsko naselje, šetnja obalom do Devojačke kule. Fotografisanje jednog od simbola grada i prilika da se čuje mitološka priča vezana za ovaj lokalitet. Pauza u jednom od kafea na obali uz tradicionalno posluženje čaj ili kafu. Kasnije mogućnost fakultativnog obilaska Dolmabahče palate koja je sagrađena po ugledu na evropske dvorove gde je želja sultana da se približe Evropi vidljiva na svakom koraku: cveće, fontane sa ribicama, ukrašene kapije a jedan od najimpresivnijih detalja je 4,5 tona težak luster sa 750 lampi. Vodič i slušalice uključeni u cenu. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan, nedelja ISTANBUL – VASELJENSKA PATRIJARŠIJA (fakultativno) – BALAT (fakultativno) – PIER LOTI (fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotela, pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska Vaseljenske Patrijaršije – jedne od četrnaest autokefalnih crkvi; obilazak kvarta Balat – šetnja po boemskoj četvrti prepunoj istorijskih zdanja i šarmantnih kafića, sa atmosferom koju nećete pronaći u nekom drugom delu Istanbula. Nakon toga, odlazak na vidikovac Pier Loti i vožnja žičarom. Odlazak autobusom do tržnog centra Historia. Polazak za Beograd, za sve putnike, ispred tržnog centra Historia u 17h. Vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

6. dan, ponedeljak BEOGRAD
Dolazak u Beograd u podnevnim časovima. Kraj programa.
Cene su izražene u evrima, a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, u skladu sa sledećim uslovima:

– 30% od cene rezervisanog smeštaja i autobuskog prevoza prilikom rezervacije, a ostatak u mesečnim ratama, tako da aranžman bude isplaćen najkasnije 15 dana pre datuma početka korišćenja usluge

– Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu

– platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA) u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja

MAY

Organizator putovanja je turistička agencija Mayak Tours, broj licence OTP 33/2021 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Mayak Tours. OUP

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama