Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Prevoz
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
26.05./29.05.
25.07./28.07.
13.08./16.08.
14.11./17.11.
20.11./23.11
26.11./29.11.

Cena: 19.500 din. ( Minimum za realizaciju je 9 plativih putnika)

Cena obuhvata:
– prevoz minibusom
– vodstvo i organizaciju puta

Cena ne obuhvata:
– vizu za Svetu Goru – 25e (studenti grčkog univerziteta, đaci, sveštenici – 10e)
– vožnju brodićem u oba pravca (cena karte u jednom pravcu od 6e do 10e, u zavisnosti od vrste broda i luke iz koje isplovljavamo)
– individualne troškove.
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 400 dinara  (grupna polisa sa pokrićem do 15.000e za putnike do 75 godina starosti, za starije 800 dinara ) ili  Međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem – 600 dinara (Preporučljivo je imati, nije obavezno)  grupna polisa, osigurana suma za COVID – 19 iznosi 10.000e, polisu ne mogu zaključiti osobe starije od 70 godina).
1.dan – Polazak iz Beograda u popodnevnim časovima.

2.dan – Dolazak u Uranopolis ili Jerisos u jutarnjim časovima. Vožnja brodom do Svete Gore i odlazak u manastir Hilandar. Čim stignu u manastir, gosti se posluže u gostoprimnici. Pritom dobiju potrebne informacije, a zatim se smeštaju u sobe. Posetioci mogu učestvovati na svim bogosluženjima, pričestiti se (preporučljivo je da se ispovedite u svom hramu, jer se desi da ispovednik u Hilandaru nije u mogućnosti da ispoveda tog dana), celivati mošti svetih posle večernje službe i večere, prošetati do pirga (kule) Kralja Milutina, krsta i masline cara Dušana, spomenika u čast kralja Aleksandra Obrenovića, takođe i do Starog manastira Sv. Vasilija Ispovednika (Hrusija), koji se nalazi na severo-istočnoj obali, a udaljen je oko 2,5 km od Hilandara (pola sata hoda). Mogu se posetiti i crkva Sv.Trifuna u neposrednoj blizini konaka, grobljanska Blagoveštenjska crkva sa kriptom, mesto kod kojeg se zaustavilo magare nosivši ikonu “Trojeručice” iz Srbije, manastirsku knjižaru (prodavnicu). Za sve dodatne informacije, nedoumice i savete treba pitati gostoprimca po dolasku u manastir. Praznično bdenije. Noćenje u konacima manastira.

3.dan – Jutrenje i Sveta Liturgija, a potom doručak u manastirskoj trpezariji. Polazak prema luci Jovanjica oko 12.30č. , apotom iz Uranopolisa za Solun. Dolazak u Solun i obilazak Crkve Svetog Dimitrija (gde su mošti zaštitinika Soluna) , a potom slobodno vreme do polaska. Polazak za Beograd u večernjim časovima.

4.dan – Dolazak u jutarnjim časovima na odredište.
Moguće je plaćanje na rate do polaska bez čekova ili do 15.12.2022. uz čekove, ali sa uplatom depozita od 50%. Prilikom rezervacije je neophodno uplatiti minimum od 30%

LOV

Organizator putovanja je turistička agencija TA Lovćen, broj licence OTP 259/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije TA Lovćen. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.