Alba Queen Hotel

Side, Turska

Opis destinacije

Zahvaljujući mirnoj atmosferi, lepim peščanim plažama i prijatnoj mediteranskoj klimi, Side predstavlja idealnu destinaciju za porodična putovanja. Na svega sat vremena vožnje od antalijskog aerodroma, ovaj grad predstavlja jedno od značajnih letovališta na južnom Mediteranu Turske. Side, što na grčkom znači nar, vekovima je bio prepoznatljiv kao jedan od važnijih trgovinskih centara na Mediteranu, gde su se mešale umetnosti iz doba Aleksandra Velikog, Rimskog carstva i Stare Grčke. Zahvaljujući tome, grad je međunarodno priznat sa svojim spomenicima kulture, kao jednim od najvažnijih punktova Male Azije. Glavni turistički delovi grada gotovo su podeljeni. Zapad je u znaku luksuza i modernog doba, sa hotelima visoke kategorizacije i prelepim peščanim plažama, dok je istočni, među lokalnim stanovništvom poznat kao ’drevni Side’, više šljunkovit, ali u poređenju sa zapadom, mirniji. Takođe, svemu tome doprinosi i činjenica da se upravo na istočnim obalama nalaze ostaci istorije grada.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija
Alba Queen hotel je udaljen oko 65km od Antalije, oko 55km od aerodroma a od samog mesta Side oko 8km.

Opšti podaci
Hotel je otvoren 2008. godine i zauzima površinu od 18.750m². Pored glavnog restorana u sklopu hotela nalaze se 2 à la carte restorana, snack bar na plaži kao i bar kod bazena.

Za najmladje hotel je organizovao mini club i mini disco.

Plaća se: čuvanje dece

Plaža
Hotel ima svoju peščanu plažu na kojoj se upotreba ležaljki i suncobrana dodatno ne naplaćuje.

Smeštaj

Standard sobe imaju površinu od 26m² i imaju balkon sa pogledom na more (direktan ili delimičan pogled) ili na okolinu hotela, mini bar (voda i bezalkoholna pića), TV, telefon, ketler i fen.

Family sobe imaju površinu od 41m² i sastoje se od dve sobe (u jednoj je francuski ležaj a u drugoj dva odvojena kreveta) i jednog kupatila.

Plaća se: telefon, sef, room service i ostalo van koncepta.

Hrana i piće
Usluga u hotelu je All Inclusive –  doručak, kasni doručak, ručak, večera, ponoćna užina (samoposluživanje, izbor više jela prema hotelskim pravilima).

Pored glavnih obroka u koncept su uključena lokalna alkoholna i bezalkoholna pića kao i kolači, sladoled i užine u određeno doba dana.

Plaća se: à la carte restorani, sveže ceđeni sokovi, uvozna pića i ostalo van koncepta.

Ostali sadržaji
Butik, frizer, doktor na poziv, servis za pranje veša.

Sport i zabava
Dnevne sportske aktivnosti, uživo muzika, pikado, odbojka na plaži, teniski teren, fitness centar. Hotel ima spoljašnji bazen sa 4 tobogana, manji dečiji bazen i unutrašnji bazen. Wi-Fi je dostupan u lobiju i baru kod bazena.

Plaća se: bilijar, kuglanje, sportovi na vodi i ostalo van koncepta.

Spa & wellness
U sklopu Spa centra nalazi se sauna, tursko kupatilo (hamam) i parno kupatilo.

Plaća se: masaže, tretmani lica i tela i ostalo van koncepta.

Napomena
Hoteli imaju pravo promene pojedinih usluga, načina plaćanja istih, kao i perioda korišćenja sadržaja, promene koncepta all inclusive, i slično, a u skladu sa svojom poslovnom politikom, vremenskim uslovima i drugim relevantnim činiocima, te organizator putovanja za iste promene ne može snositi odgovornost.
– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

1A

Organizator putovanja je turistička agencija 1A Travel, broj licence OTP 102/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije 1A Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama