PRAG- 8 MART 2018

PRAG – 3 noći  – 07.03 – 12.03.

    Osmomartovski aranžman u zlatnom Pragu

PRAG “Zlatni grad” je glavni i najveći grad Češke. Nalazi se na reci Vltavi i ima oko 1,2 miliona stanovnika. Car Svetog rimskog carstva Karlo IV je Prag nazvao „zlatni grad“. Od XIX veka zovu ga i „grad stotinu tornjeva“, iako ih u gradu ima čak 550. Prag spada u najočuvanije velike gradove Evrope, njegovo prostano istorijsko jezgro  je  pod zaštitom UNESC – a. Kao jedan od najstarijih, najvećih i najlepših gradova u srednjoj Evropi, koji je pošteđen od razaranja u drugom svetskom ratu, Prag danas privlači milione turista iz čitavog sveta.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan 07.03.2018: NIŠ – PRAG

Polazak sa parkinga kod Tempa u popodnevnim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjem na pumpama i motelima, radi preuzimanja putnika iz drugih gradova. Direktna noćna vožnja preko Budimpešte, Bratislave do Praga.

2.dan 08.03.2018: PRAG – HRADČANI

Dolazak u Prag ( raspored aktivnosti zavisi od vremena dolaska u grad, planirano je de grupa prvo smesti u hotel a onda se ide na razgledanje grada)  Posle kraćeg odmora se kreće u razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Hradčani – praški dvorac,  katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Zlatna ulica, Mala strana… (za obilazak navedenih lokaliteta ulaznice se kupuju na licu mesta kod vodiča). Staro mesto – Karlov most, bista Karla IV, jevrejska četvrt, Staromestanski trg, kula Orloj, Tinska crkva, spomenik Janu Husu, Vaclavske namesti. Nakon razgledanje grada krećemo na vožnju brodom FAKULTATIVNO po reci Vltavi (oko 60min). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan 09.03.2018: PRAG – DREZDEN

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. FAKULTATIVNO poseta Drezdenu. Povratak u Prag u kasnijim večernjim časovima. Noćenje.

4. dan 10.03.2018: PRAG – KARLOVE VARI

Doručak.Slobodno vreme za individualne aktivnosti. FAKULTATIVNO poseta Karlovim Varima, čuvenom češkom banjskom lečilištu, poznatom po svojih 12 termalnih izvora, proizvodnji rakije Beherovke i  oblandi. U popodnevmim časovima povratak u Prag. Slobodno veče u gradu, za one koji ostaju u gradu individualni povratak u hotel. Noćenje.

5. dan 11.03.2018: PRAG – BRATISLAVA- NIŠ

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Srbiju sa usputnim FAKULTATIVNIM obilaskom zamka Karlštajn – gotski dvorac koji je gradio Karlo IV kao mesto za čuvanje kraljevskih relikvija i blaga (slobodno vreme za one koji ne obilaze dvorac – mogu ostati u etno selu koje se nalazi na 500m od zamka da kupe suvenire i da probaju češku hranu u etno restoranima). Posle kraćeg odmora nastavak vožnje  preko Slovačke i Mađarske sa kratkim usputnim pauzama.

6. dan 12.03.2018. NIŠ

Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima. Prestanak aranžmanskih usluga

     Cena  aranžmana:   79 po osobi

Doplata za polazak iz Niša – 10 € po osobi, iz Leskovca i Prokuplja  – 6€

(minimum za realizaciju transfera je 4 osobe)

U cenu aranžmana je uračunato:

 • vožnja autobusom turističke klase običan ili dabldeker
 • smeštaj u 1/2, 1/3 sobama  u hotelu 3* ,
 • usluge lokalnog vodiča u Pragu, prema programu
 • obilazak Praga u pratnji lokalnog vodiča,
 • troškovi organizacije i vođstva puta.

 

U cenu aranžmana nije uračunato:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje ,
 • izlet do Karlovih Vari – 25€ ,
 • izlet do Drezdena – 30€
 • vožnja brodom po reci Vltavi – 15€,
 • dvorac Karlštajn – 18€
 • individualni troškovi

 

DOPLATE:

–       za 1/1 sobu doplata je 35€

 

                

Za realizaciju fakultativnih izleta neophodno je minimum 20 prijavljenih osoba.

 

Način plaćanja:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Pro Credit banke  na dan uplate.

Dinamika plaćanja: 30% prilikom rezervacije, ostatak u ratama do polaska ili čekovima građana ili putem administrativne zabrane do avgusta bez uvećanja. 

Napomena: za putovanje u Češku je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.

VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju EU.

 

MOLIMO SVE PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA 2 DANA PRE POČETKA ARANŽMANA

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 40 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije MM TOURS,

licenca OTP 585/ 2010 od 31.05.2010.

 

 

INFORMACIJE I REZERVACIJE NA TELEFON 018/200 547 I 060/6714 196

 

 

Idi na vrh strane