ISTANBUL – 8 MART 2018

ISTANBUL

 14.03.-19.03.2018

Jedini grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, grad bogatog kulturno istorijskog nasleđa koje su stvarale četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom  vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Spoj novog i starog , Orijenta i Evrope, islama i hrišćanstva – ostaviće na vas neponovljiv utisak.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan 14.03. (sreda) – Polazak autobusom oko 20:00h iz Niša. Vožnja auto-putem preko Sofije do Istanbula, sa pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.dan 15.03. (četvrtak) –  Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Golden most, Taksim, Zlatni rog, Silazak na Bosfor, Palata Dolmabahče, prelazak na azijsku stranu, brdo Čamlidža odakle se pruza neverovatan pogled na grad… Smeštaj u hotel.. Noćenje.

3.dan 16.03 (petak) – Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Slobodno popodne. Uveče fakultativno poseta noćnom lokalu uz večeru, piće i trbušni ples (Tursko veče). Noćenje.

4.dan 17.03 (subota) – Doručak. Posle doručka je planirana fakultativna poseta palati Dolma Bahče (poslednja rezidencija otomanskih sultana – raskošna palata u stilu baroka). U popodnevnim satima je moguće organizovati fakultativno krstarenje po Bosforu sa obilaskom Vaseljenske patrijaršije. Slobodno vreme za šoping. Noćenje.

5.dan 18.03 (nedelja) – Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šoping. Polazak za Srbiju oko 16:00h. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.

6.dan 19.03 (ponedeljak) – Dolazak u Srbiju, Niš u ranim jutarnjim časovima.

Cena aranžmana 99 € po osobi

na rate do juna 2018

Doplata za polazak iz Prokuplja je 5€, iz Aleksandrovca 10€

 

Cena aranžmana obuhvata:– prevoz autobusom  turističke klase na navedenim relacijama iz programa putovanja,

– smestaj u hotelu sa 3* u Istanbulu u širem centru grada na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak – švedski sto), u sobama 1/2 i 1/3 sa sopstvenim kupatilom,

– svi obilasci po programu putovanja i stručno turističko vodjstvo puta,

– organizacioni i drugi troškovi agencije.

Cena aranžmana ne obuhvata:– ulaznice za lokalitete koji se obilaze kao i fakultativne posete i izlete:
Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata – 45 € (cena obuhvata ulaznice i usluge vodiča),
-Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom – 20 € (cena obuhvata obilazak patrijaršije, vožnju brodom i usluge lokalnog vodiča),
-Obilazak Dolmabahče palate – 30 € (cena obuhvata ulaznice za palatu i usluge vodiča),
-Tursko veče – 30 €

– medjunarodno zdravstveno osiguranje,

 

Popusti i doplate:

–          Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 20€

–          doplata za 1/1 osobi uznosi 50€ po osobi,

 

Način plaćanja:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Pro Credit banke  na dan uplate.

–  30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre puta; čekovima ili administrativnom zabranom do 30.06.2018.

 

Napomena: za putovanje u Tursku je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše.  U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u blizini.

VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju EU.

 

MOLIMO SVE PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA 2 DANA PRE POČETKA ARANŽMANA

 

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 65 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora  putovanja,  turističke agencije MM TOURS, licenca OTP 585/2010

 

INFORMACIJE I REZERVACIJE NA TELEFONE 018/200 547 I 060/6714-196

Idi na vrh strane